Eesti pulmatseremooniad muutuvad üha külalisterohkemaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna perekonnaseisuameti juhataja Karin Kase sõnul on pulmatseremooniad taas külalisterohkemaks muutunud. «Kui vahepealne aeg andis kinnitust sellest, et abielu registreerimisel viibis noorpaar ja sageli nende peresse kuuluvad lapsed, siis tundub, et pidustused on jälle päevakorral,» märkis ta.

Paar aastat tagasi peeti Karin Kase sõnul pulmi tagasihoidlikult - piirduti perekonnaseisuameti tseremooniaga ning suure pulmapeo asemel mindi kahekesi reisile.

«Küllap on praegune majanduslik olukord uhkemaks pulmatseremooniaks suuremaid võimalusi pakkunud,» leidis ta.

«Silma on hakanud see, et noorpaar, kes töötab välisriigis, registreerib siin meeleldi oma abielu ja seda ilusa tseremoonia ja pulmapeo korraldamisega,» täheldas Kask.

«Arvestades Eesti kliimat, sõlmitakse suurem osa abieludest suvekuudel,» märkis Kask. Tallinna perekonnaseisuameti juhataja sõnul on Eesti pulmitajate jaoks populaarsed praktiliselt kõikide suvekuude (juuni, juuli, august, september) reeded ja laupäevad. «Kuupäevad ei ole siinjuures märkimisväärsed,» lisas ta.

Käesoleval aastal on Tallinna perekonnaseisuametisse esitatud kokku 1435 abieluavaldust.

«Abieluavaldusi võtame vastu seadusest tulenevalt üks kuu kuni kolm kuud ette ning neid laekub iga päev juurde, seega ei ole nende põhjal võimalik veel asjakohast statistikat suvekuude lõikes teha,» täpsustas ta.

Vaadeldes eelmiste aastate suvekuudel Tallinna perekonnaseisuametis abielude sõlmimise statistikat, võib märgata abielude kasvutrendi. Kui 2010. aasta juulis sõlmiti 320, augustis 263 ja septembris 218 abielu, siis 2011.aasta juulis oli abiellujate paare 392, augustis 338, septembris 277. Kerget langust näitas vaid juunikuu, mil 2010. aastal sõlmiti 251 ja 2011. aastal 242 abielu.

Väljaspool perekonnaseisuameti ruume soovitakse abielusid sõlmida Karin Kase sõnul keskmiselt 150 abielu. «See on üsna väike protsent koguarvust, enamik abielusid toimub ikka meie ilusas hoones,» märkis Kask.

«Väljaspool Tallinna perekonnaseisuametit on populaarsemad abielude sõlmimise kohad botaanikaaed, vabaõhumuuseum, Vihterpalu mõis ja paljud teised korrasolevad mõisad, restoran-hotell Kolm Õde ning Tallinna raekoda,» loetles Kask abiellujate pulmatseremooniate meelispaiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles