Valmista ise suvine šokolaadijook!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sul on jääkülmadest jookidest isu täis, siis valmista endale kuum kreemjas šokolaadijook. Banaani,- kookospähkli- või After Eight šokolaadijook on kuumadel suvepäevadel maitsvaks vahepalaks.

Kõikide jookide aluseks on šokolaad. Toome sinuni parimad retseptid, vahendab Suite101.de.

Klassikaline šokolaadijook

Vahusta 200 ml vahukoort koos vaniljesuhkuruga ja tõsta see külmkappi. Seejärel lisa igasse klaasi lusikatäis vaniljejäätist. Kuumuta iga klaasi kohta 200 ml piima ja sega see kakaopulbriga ning vala klaasi. Kaunista kokteilid 1 kuni 2 supilusikatäie vahukoore ja riivitud šokolaadiga.

Šokolaadi-banaanijook

Koostisosad nelja suure klaasi jaoks:

200 grammi vahukoort
vanillisuhkrut
3 küpset banaani
500 ml kakaod
5 palli vaniljejäätist
purustatud jääd
šokolaadisiirupit
šokolaadi

Kõigepealt vahusta vahukoor vaniljesuhkuruga ja tõsta see külmkappi. Koori banaanid, lõika tükkideks ja sega need blenderis kakao ja vaniljejäätisega. Lisa klaasipõhja purustatud jääd ja vala peale blenderis vahustatud segu. Kaunista jook 2 tl vahukoore ja šokolaadisiirupiga ning riivi kokteilile šokolaadilaaste peale.

After Eight šokolaadijook

Koostisosad nelja suure klaasi jaoks:

200 grammi vahukoort
vanillisuhkrut
500 ml kakaod
4 lusikatäit šokolaaditükkidega jäätist
purustatud jääd
piparmündi siirupit
šokolaadi
4 After Eight šokolaadi

Vahusta vahukoor vaniljesuhkuruga ja aseta see külmkappi. Sega kakao ja jäätis 2 spl piparmündisiirupiga mikseri abil kreemjaks seguks. Lisa klaasipõhja purustatud jääd ja kaks väiksemateks tükkideks murtud After Eight šokolaadi. Kaunista kokteil enne serveerimist 2 tl vahukoorega, lisa natuke piparmündisiirupit ning riivi vahukoorele šokolaadilaaste peale. Lõpetuseks lõika kahest After Eight šokolaadist kaunistused.

Kookosejook

Koostisosad nelja suure klaasi jaoks:

500 ml külma piima
6 lusikatäit šokolaadijäätist
4 Bounty šokolaadi tükki
kookose siirupit
purustatud jääd

Tükelda Bounty šokolaad väikesteks tükkideks. Vahusta šokolaad koos piima, jäätise ning 1 spl kookospiima siirupiga kreemjaks massiks. Lisa klaasipõhja purustatud jääd ning vala segu klaasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles