Maailma pikim mees leidis tõelise armastuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sultan Köseniga poseeriv kingameister on valmistanud meestele kingi suuruses 47-69, naistele 42-55.
Sultan Köseniga poseeriv kingameister on valmistanud meestele kingi suuruses 47-69, naistele 42-55. Foto: DPA/BERND THISSEN

Vastavalt Guinnessi rekordite raamatule on Sultan Kösen pikim mees maailmas. Nüüd on ta leidnud tõelise armastuse. Tema tüdruksõber on 175-sentimeetri pikkune Türgist pärit naine.

Sultan Kösen on 251-sentimeetrine õrn hiiglane. Tema käed on sama suured kui korralikud praetaldrikud. Suurim inimene maailmas ei näi aga oma hiigelkasvust hoolimata õnnetu, vastupidi – ta naeratab palju, vahendab News.de.

«Paljudel inimestel tuleb vaeva näha, et saada Guinessi rekordite raamatusse, mina ei teinud midagi ja olen sees,» naerab Sultan Kösen.

Türgist pärit mehe kõrval on toamööbel justkui miniatuurne maailm. Kõndimisel kasutab mees kahe kargu abi.

Sultan Kösen tunnistas, et inimestega kohtumine teda ei häiri. 29-aastasel mehel on selja taga pikk ajalugu: 9-aastaselt hakkas tema keha ebaloomulikult kasvama, 10-aastaselt oli ta oma isaga sama pikk. 2012.aasta märtsis kinnitasid arstid, et Kösensi kasv on peatunud.

Inimese ebanormaalselt pikka kasvu põhjustab ajuripatsi ehk hüpofüüsi ületalitlus. Ajuripats sünteesib kasvuhormooni, mis mõjutab kogu organismi kasvu. Kasvuhormooni vähesus põhjustab kääbuskasvu, üleküllus aga hiidkasvu ehk gigantismi.

Kösen vajaks maailma suurimat abielusõrmust

Sultan Kösen leidis hiljuti sõbranna. «Me kohtusime juhuslikult ja nüüd oleme paar,» kinnitas mees. Tema Türgist pärit partner on 175 sentimeetrit pikk, kuid pikkusevahe ei ole naist häirinud.

Kui suhtest saab asja, ei näe mees takistusi abiellumiseks. Kuna Kösenil on maailma suurimad käed, vajaks ta ka maailma suurimat abielusõrmust.

«Kui ma abiellun, soovin ehitada endale maja, mis vastab minu suurusele,» unistab pikk mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles