Kümme müüti juuksehooldusest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvad, et igal õhtul oma juuste sada korda harjamine on kasulik? Või et sagedased lõikused panevad juuksed kiiremini kasvama? Toome teieni lihtsad tõed ilusatest juustest.

Paljud ilmselt arvavad, et ilusate juuste taga on tihedad visiidid juuksuri juurde või et erinevate šampoonide kasutamine muudab juuksed tervemaks, kuid selgub, et tegemist on vaid müütidega, kirjutab Good Housekeeping.

Müüt #1: sagedased juukselõikused panevad juuksed kiiremini kasvama.
Tõde: juuksed kasvavad kuus umbes 1,5 cm olenemata sellest, kas lõikad neid. Juuksekasv võib suvel veidike kiirem olla, kuid sel pole midagi pistmist kääridega, vaid hoopis hormoonidega, mis kiirendavad kasvu. Lõikuse peamine teene on katkiste otsade kõrvaldamine, et juuksed näeksid tervemad välja.

Müüt #2: juuksed võivad stressi tõttu välja langeda.
Tõde: juukseid tuleb peast kogu aeg, umbes 50-120 juuksekarva päevas, aga on võimalik, et kaotad mõned karvad rohkem kui oled stressis näiteks lahutuse, töökaotuse või operatsiooni tõttu. Teised põhjused võivad veel olla rasedus ja antibiootikumid, kuid paanikaks pole põhjust.

Müüt #3: tõeliselt puhaste juuste saamiseks tuleb šampoon vahule ajada, loputada ja siis sama tegevust korrata.
Tõde: ühest põhjalikust pesemisest piisab.

Müüt #4: šampoonide vahetamine muudab juuksed tervemaks.
Tõde: see võib nii tunduda, aga eksperdid seda ei kinnita. Juuksed ei tee vahet brändide vahel ega eelista teatud tüüpi šampooni. Su lemmikšampoon teeb sama töö ära nädalast nädalasse. Kui sul on väga rasvased juuksed või eelistad mõnd vaha sisaldavat stiliseerimisvahendit, tuleks paar korda nädalas kasutada puhastavat šampooni, et eemaldada juuksehooldusvahendite jäänuseid.

Müüt #5: kui tõmbad välja ühe halli karva, kasvab kaks või kolm asemele.
Tõde: see ei vasta tõele ja hallide karvade välja tõmbamine on üldse halb harjumus. Võid kahjustada juuksejuuri, tekitada põletikku või võib jääda arm.

Müüt #6: sirgetele juustele ei saa lisada elujõudu.
Tõde: viis minutit kuumade rullidega annab sirgetele juustele kohevust ja elu.

Müüt #7: juuste värvimine kahjustab juukseid tunduvalt.
Tõde: tänapäevased tooted – nii kodused kui ka salongi omad – on piisavalt õrnad, et ei muuda juukseid nõrgemaks. Mõned sisaldavad palsamit, mis muudab juuksed kergemini hooldatavaks. Kuigi see ei ole vajalik, võid kindluse mõttes konsulteerida juuksuriga kui plaanid oma juustega midagi püsivamat teha.

Müüt #8: jääkülma veega loputamine annab säravamad juuksed.
Tõde: see võib sind küll üles äratada, aga külm vesi ei mõjuta mingit moodi juuste säravust.

Müüt #9: juukseotsi saab õigete toodete abil parandada.
Tõde: kui ots on katki, siis seda enam terveks ei tee. Siis on ainus võimalus otsad ära lõigata. Kuulsuste juuksurid on soovitanud katkiseid otsi varjata kasutades tooteid, mis sisaldavad silikooni või mesilasvaha. See kleebib otsad ajutiselt kokku, muudab juuksed pehmemaks ja kergemini hooldatavaks.

Müüt #10: juukseid tuleb iga päev sada korda harjata.
Tõde: harja juukseid vaid nende stiliseerimiseks, sest harjamine tirib juuksed karvanääpsust välja ja võib juuksekarvu nõrgemaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles