Naised mõtlevad moe peale keskmiselt 91 korda päevas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Noored naised mõtlevad moe peale päeva jooksul tihemini kui oma kodu või töö peale. Kuigi see ei pruugi eriline üllatus olla, tundub 91 korda päeva jooksul siiski suure numbrina.

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et naised vanuses 18-25 mõtlevad keskmiselt 91 korda päevas moe peale (võrdluseks võib tuua, et seksi peale mõtlevad naised keskmiselt 10 korda päevas). Uuringus osales 1000 naist ja uuriti seda, kuidas nad moe peale mõtlevad, mida nad moest arvavad ja kui tihti nad sellele mõtlevad, vahendab Refinery 29.

Uuringu korraldajad ütlesid, et paljude noorte naiste jaoks on mood enamat kui tavaline hobi või kerge huviobjekt – mood on elustiil (moeblogisid loetakse ju kindlal põhjusel) ja uuringu tulemused tõestavad seda. Siiski tundub 91 korda päevas olevat palju.

Mille peale moevaldkonnast naised siis kõige rohkem mõtlevad? Selgus, et kleitide. Keskmiselt vaatasid uuringus osalenud naised Internetis moelehekülgi kuus korda päevas, 62 protsenti osalejatest tunnistas, et on end töö juures moemõtetesse unustanud ja 11 protsenti naistest mõtlevad moele tihemini kui oma sõprade, pere või töö peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles