Suvine maitseelamus – isetehtud maasikasmuuti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vitamiinidest pakatav tervislik smuuti on ideaalne jook energiat andvaks hommikueineks või virgutavaks vahepalaks. Toome sinuni kolm maitsvat maasikasmuuti retsepti, mida on lihtne kodus valmistada.

Trendikad smuutid on tulvil vitamiinidest. Igaüks, kes armastab maasikaid, peab proovima vähemalt ühte järgmistest retseptidest, vahendab Suite101.de.

Kuigi smuutid on juba igas poes kättesaadavad, siis isetehtud smuuti on tervislikum, sest see ei sisalda säilitusaineid.

Smuuti: «Päikeselised maasikad» (190 kilokalorit)

Koostis: 1 tass maasikaid, 1 tass melonitükke, 1 apelsin, 1 banaan, 1 tl mett, ½ tassi purustatud jääd.

Valmistamine: puhasta maasikad, lõika melonid väikesteks tükkideks, koori apelsin ja puhasta see seemnetest ning tükelda. Pane kõik koostisosad blenderisse ja lase ühtlaseks massiks.

Vala smuuti kõrgesse klaasi ja kaunista kokteil maasika-ja melonitükkidega.

Smuuti: «Päikene südames» (155 kilokalorit)

Koostis: 1 õun, 2 porgandit, 1 tass maasikaid, 1 tass mangotükke, 1 apelsin, 1 tl mett, ½ tassi purustatud jääd.

Valmistamine: koori ja seejärel tükelda õun. Pese porgandid ja riivi need peeneks. Pane koostisosad blenderisse ja purusta peeneks. Eemalda mangolt koor ja lõika sisu tükkideks.
Puhasta maasikad, koori apelsin ja puhasta see seemnetest ning tükelda. Pane taas kõik koostisosad blenderisse.

Et rõhutada päikeselist smuutit, kaunista klaas spiraalikujulise apelsinikoorega.

Smuuti: «Kuum jook» (180 kilokalorit)

Koostis: 1 tass maasikaid, 1 tass virsikud, 1 tass ananassitükke, ½ tassi musta leedriviljade mahla, 1 sidrun, 1 tass purustatud jääd.

Valmistamine: pese maasikad, koori virsikud ja lõika viljaliha tükkideks, lisa blenderisse kooritud ja tükeldatud ananass. Pigista smuuti peale sidrunimahla. Purusta kõik koostisosad kreemjaks massiks ja vala pikka klaasi.

Kaunista smuuti spiraalikujulise sidrunikoorega. Kasuta kaunistamiseks ka virsikupoolikud ja ananassiviile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles