Kohtingunõuandeid üksikvanematele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled üksikema või –isa ja valmis uuesti kohtamas käima, kuid kardad, et lapsed ei pruugi seda heaks kiita? Laste arvamusest olulisem on, et uus kaaslane sulle endale meeldiks ja et te omavahel sobiks.

Üksikvanemana on sul ilmselt väga vähe vaba aega, seega kohtingutel käimine võib tunduda võimatu tegevusena. Aga paljud üksikvanemad on uuesti hakanud kohtamas käima, nii et kui otsid uut kaaslast, on sobiva inimese leidmise võimalused väga suured, kirjutab Your Tango.

Vastutustundliku vanemana tahad ilmselt oma laste heaolu ja turvatunnet silmas pidades väga ettevaatlik olla selle suhtes, kellega kohtamas käid ning keda lõpuks perele tutvustad. Võib-olla tunned süümepiinu või ebakindlust ega tea, kas uuesti kohtamas käimine on normaalne. Kui suhtud asjasse vastutustundlikult, on kõik korras. Pea ainult meeles, et lapsed ei tohi end sinu kohtingute tõttu kõrvale jäetuna tunda.

Üksikvanemad tahavad leida omasarnast inimest, kes tunneks end laste juures mugavalt. Sobivate omaduste leidmine võib olla väsitav, kuid neid peaks siiski silmas pidama. Ebameeldiv stressisituatsioon võib tekkida juhul, kui käid oma lastele peale, et nad su kaaslast aktsepteeriks või tahad, et partner liialt ruttu teie koduse eluga harjuks.

Tänapäeval on inimestel väga lihtne oma tausta varjata. Kui olete enne kohtingutel käimist sõbrad, väheneb kohtingu ja uute inimeste kartus. Et olukorda veelgi enam oma kasuks pöörata, vali mõni grupitegevus, päevane üritus, kuhu saab lapsed kaasa võtta, sel viisil õpid oma kaaslast tundma ning usaldama.

Teiste vanematega kohtumine lastevanemate koosolekutel, koolis või spordiüritustel on väga hea võimalus alustamiseks. Avalik koht pakub turvalisust, võimalust teist inimest tundma õppida ja saada teada, mida teised su kaaslasest arvavad.

Tema laste või pereliikmetega kohtumine paljastab ruttu kaaslase väärtused ja käitumismustri. Kui su lapsed kohtuvad teise vanema, täiskasvanud sõbra või kolleegi, mitte kaaslasega, on see nende jaoks vähem ähvardav.

Kui asjasse segatud täiskasvanud käituvad koheselt õigesti, toimivad nad oma sisemiste reeglite järgi. Aga kui nende käitumine pole sulle ja su lastele vastuvõetav, pead kaaslast teavitama oma reeglitest. Reeglite kehtestamine võib tunduda rangena, kuid mõistlikud juhtnöörid võivad probleemide puhul aidata. Kui igaüks on teadlik, mida temalt oodatakse, tunneb ta end väärtustatuna ja kindlalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles