Jalgpall teeb naised saledaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Muidugi ei käi jutt televiisori vaatamisest, vaid palli tagaajamisest väljakul. Jalgpall on aktiivsust ja kiirust nõudev spordiala, mis treenib naisi jooksmise ja palli löömisega ning teeb nad saledaks.

Jalgpallis peitub enamatki

Paljude naiste jaoks seostub jalgpall suurte vigastustega, seetõttu on nad arvamusel, et tegeledes teiste spordialadega, suudavad nad oma tervist paremini hoida ja vigastusi vältida, vahendab Girlseite.de.

Kopenhaageni ülikoolis läbiviidud uuringu kohaselt suudavad jalgpalli mängivad naised oma keha palju paremini tajuda ja seeläbi ka treenida.

Aktiivne mäng parandas naiste kolesteroolitaset, treenimine tõstis lihaste vastupidavust, tugevdas luustikku ja suurendas paindlikkust.

Pideva sörkimise ja sprindi tulemusena toimub lihastes mõnikord kiire ja teinekord aeglane kokkutõmbumine. Lihaste kokkutõmbumine aitas parandada naiste vereringet ja tugevdada südamelihaseid.

Jalgpalli abil saledaks

Jalgpall aitab sul hõlpsasti alla võtta. Uuringute tulemusena selgus, et 60-kilogrammi kaaluv aktiivne mängija põletab mängu ajal tavaliselt rohkem kui 1000 kilokalorit. Sama palju kaaluv mängija, kes longib ja mängib jalgpalli keskmise kiirusega, põletab vaid umbes 400 kilokalorit.

Uuring tegi kindlaks, et meeskonnamäng motiveeris naisi rohkem kui individuaalne spordiala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles