Nõuandeid stressivabaks puhkuseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas valmistuda puhkuseks stressivabamalt ja puhata seda nautides? Frauenzimmer.de jagab nõuandeid, kuidas stressivaba õhkkonda puhkuseks ette valmistada.

1. Puhkuse planeerimine

Planeeri oma vaba aeg ja keskendu teadlikult mingisugusele tegevusele. Loe näiteks raamatut, jaluta või kohtu sõpradega.

Väike stress pingelisest tööperioodist pääsedes on normaalne, kuid jälgi, et see ei põhjustaks sulle haigusi.

Väldi ülemäärast televiisori vaatamist!

2. Vabad päevad

Võta enda jaoks aega ja naudi lihtsalt vaba päeva! Kogu ideid, mida puhkusel teha.

Hoia oma tervist teadlikult enne pikemale reisile minekut ja ära jäta kohvrite pakkimist viimasele minutile, sest see tekitab stressi. Kogu juba paar päeva varem vajalikud asjad kokku.

3. Oska «ei» öelda

Õpi «ei» ütlema ja leia tasakaal töö ja eraelu vahel. Kui oled puhkusel, siis oled puhkusel – ära jäta endale puhkuse ajaks ka pisemaid töökohustusi.

Tee endale selgeks, mis on sinu jaoks puhkuse ajal oluline ja aruta seda oma kaaslasega: veel kord - puhkus on puhkamiseks!

4. Harmooniline vahend

Ära jäta viimasele tööpäevale palju kohustusi. Tööta iga päev ülesannete kahandamise suunas: tee iga päev esimesel võimalusel kõige olulisem asi ära.

Lõõgastu viimase tööpäeva õhtul sportides, sest see aitab harmooniliselt puhkusele üle minna.

Hoolitse selle eest, et sa ei peaks esimese puhkuse päeva hommikul tööasjadega tegelema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles