Moetooted, mis võivad tervist kahjustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teatud inimesi kutsutakse moeohvriteks, sest nad on sõltuvuses mõne tervist mõjutava moeeseme kandmisest. Kas ka sina oled riskigrupis ja peaksid oma garderoobi muutma?

Kellele ei meeldiks kanda trendikaid riideid, aksessuaare ja ehteid. Üllatuslikult võivad aga mõned moetooted olla tervisele kahjulikud, kirjutab Quick Easy Fit.

Kõrged kontsad
Iga naine armastab ideaalseid kõrgeid kingi. Kuid kas oled teadlik, kuidas kõrged kontsad võivad tervisele mõjuda? Kõrgete kontsadega liiga tihti käimine võib põhjustada pahkluu nihestusi, kõveraid varbaid ja luumõrasid. Kuid kui tahad kindlasti kontsi kanda, pea meeles, et kõrgemad kui viie sentimeetrised kontsad võivad tervisele halvasti mõjuda.

Varbavaheplätud
Plätude kandmine võib tervisele veelgi kahjulikum olla kui kõrged kontsad. Uuringud on näidanud, et varbavaheplätusid kandes peab pingutama varbaid, et plätud hästi jalas püsiks, aga selline varvaste vale asend võib muuta kõnnakut ja väsitab jalgu.

Kitsad särgid ja lipsud
67 protsenti meestest on kaevanud, et triiksärkidel on väga kitsa ümbermõõduga kraed. Meestel pole võtta ka head alternatiivi, sest T-särgi kandmine kontoris ei ole sobilik. Lisaks kannavad mehed reeglina ka lipsu. Kitsa kraega särgid ja lipsud vähendavad vereringet ajus, mille tulemuseks võib olla kaela vähenenud liikuvus. Ühtlasi tõuseb lihaspinge õlgades ja seljas.

Kitsad teksased
Kitsad teksased võivad põhjustada seedehäireid. Lisaks on kitsaste teksade kandjad kaevanud tihti esineva alaseljavalu üle.

Rasked käekotid
Võib-olla olete täheldanud, et aksessuaare fännavad naised armastavad suuremõõtmelisi käekotte. Oluline põhjus selleks on mugavus. Naine tunneb end hästi, kui saab kõiki vajalikke esemeid ühes kotis hoida. Aga see võib tervisele kahjulik olla – käekoti pidevalt samal õlal kandmine võib mõjutada selgroo asendit. See on tõsine probleem. Spetsialistid on soovitanud kanda käekotte, mis moodustavad kümme protsenti naise kehakaalust. Selle protsendi ületamine võib põhjustada tõsiseid terviseprobleeme.

Niklist aksessuaarid
Kui sul on palju niklist ehteid, võib nikliallergiast tekkida lööve. Sellest allergiast on raske lahti saada, seetõttu pea meeles, et parem on karta kui kahetseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles