Millal on õige aeg lahkuminekuks?

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas suhe on sulle viimasel ajal põhjustanud rohkem stressi kui heameelt? Ehk toob mees, kes enne su näo särama pani, sulle nüüd hoopis pisara silma või paneb sügavalt ohkama? Kui tundub, et suhe on näinud paremaid päevi, tuleks küsida ilmselge küsimus: kas oleks õige aeg edasi liikuda?

Kõige suurem viga, mida inimesed tihti teevad, on liiga kauaks jäämine suhtesse, mis ei liigu üheski suunas. Kui armastad ennast ja oma partnerit, tuleks vaadata koledale tõele silma, olla üksteisega aus ja teha julge otsus, mis teid mõlemaid vabastaks, kirjutab Gal Time.

Aga kuidas saada aru, et on aeg lõpetada? Siin on viis tundemärki, mis aitavad sul mõista, et oled valmis edasi liikuma.

Suhe teeb rohkem haiget kui rõõmu. Õnnelik armastus tekitab hea tunde. Muidugi esineb ka tugevates suhetes aeg-ajalt vaidlusi, kuid kui tunned enamasti kurbust, viha või ärevust, on see selgeks märgiks, et see pole sinu jaoks õige suhe.

Mida enne armastasid, on nüüd häiriv. Vastandid tõmbuvad ja alguses võivad nad tekitada kuuma keemiat. Kuid aja jooksul võivad need erinevused luua rahulolematust. Kui alguses oli su elava loomuga poiss-sõber iga peo hing, tundsid sinagi end tähtsama ja seksikamana. Kuid nüüd on tema lõputu energia muutunud kurnavaks ja tema flirtiv ning ekstravertne käitumine muudab sind ebakindlaks. Kui teie vahel pole enam sädet, kui iseloomu erinevused muutuvad pideva tülitsemise põhjuseks, saa aru, et pole aus paluda kummalgi osapoolel end muuta. Otsige parem sobivamad partnerid.

Sa oleksid parema meelega mujal. Suhte alguses tahate kogu aeg koos olla. Saadate sõnumeid, helistate ning veedate iga võimaliku momendi üheskoos. Kuigi on normaalne, et esialgne vaimustus vaibub ja teeb ruumi ka teistele huvidele, peaks nägema ohumärke, kui tunned tema seltskonna suhtes ükskõiksust, väldid tema kõnesid või eelistad sõbrannadega aega veeta. Ükskõiksus partneri suhtes on hullem kui vihane kaklemine, sest kui tunned igavust ega hooli enam temast, tähendab see, et teievaheline side on lõppenud. Parem minna lahku sõpradena.

Tülitsete pidevalt samade asjade pärast. Toimiva suhte märgiks on võime lahendada konflikte, et luua sügavam omavaheline side. Kui kaklete kogu aeg samade asjade üle ning seejuures väga vähese progressiga, on see vihjeks, et teie iseloomud ei sobi kokku. Tunnistage, et ei rahulda üksteise vajadusi ja liikuge edasi partneri juurde, kes ei pea imetrikke tegema, et olla sinu unistuste mees.

Oled hakanud ringi vaatama. Kui oled kutist tõesti huvitatud, on sul silmi vaid tema jaoks. Sa justkui ei paneks teisi mehi tähelegi. Kuid kui järsku tundub mõni kelner seksikas, otsid kena kolleegiga rääkimiseks ettekäändeid või oled lubanud oma eksiga lõunale minna, otsib su süda tõenäoliselt uusi võimalusi.

Pöörates tähelepanu ilmselgetele märkidele, mis viitavad, et on aeg edasi liikuda, ole aus enda ja oma partneri vastu ning tee mõlemale suurim kingitus: vabadus leida armastus, mis jääb püsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles