Kui kaua kestab hea seks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika teadlased on uuringute abil kindlaks teinud, et ajaliselt kauem kestev seks ei ole kvaliteedilt tingimata parem. Kui kaua kestab hea seks, selle aitavad välja selgitada seksuaalterapeudid.

Uuringut analüüsinud professor Eric Corty kinnitab, et tulemuste põhjal kestab seksuaalvahekord keskmiselt 3-13 minutit, parimatel juhtudel 7-13 minutit, vahendab Stern.de.

Pennsylvanias läbiviidud uuringus osales 50 seksuaalterapeuti, kes jõudsid ühistele järeldustele oma patsiente küsitledes. Soospetsiifilisi küsimusi patsientidele ei esitatud.

Esialgsed uuringu tulemused näitasid, et nii naiste kui meeste seas valitseb lühikese eelmängu suhtes rahulolematus: kõik soovisid, et eelmäng kestaks sama kaua kui seksuaalvahekord.

Terapeudid heitsid eelmängu küsimuse kõrvale ja uurisid ainult seksuaalvahekorra kohta. Seks, mis pärast paari minutit juba läbi sai, klassifitseerus vastajatel vastustevariantidest «liiga lühike» alla, 3-7 minutit peeti juba «piisavaks» ja 7-13 minutit kestnud vahekorda peeti «sobivaks (rahuldavaks)».

Kümme minutit kuni pool tundi kestva seksi kohta märgiti vastustes selgesõnaliselt «liiga kaua».

Kui küsiti, mis on seksuaalvahekorra kestvuse ideaalaeg, andsid mõned eksperdid tagasisidet, et vastanute sõnul sõltub see partnerist, sest kui partner ütleb, et ta ei pea kauem kui 8 minutit vastu, siis nii on ja nad on sellega rahul.

Ekspertide hinnangul ei tuleks siiski vahekorra kestvust ajas jälgida, oluline on, et mõlemad partnerid üksteist naudiksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles