Tasustamata praktika või tasustatud töökoht?

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapsena oli suvel alati võimalus võtta aeg maha ja puhata. Aga koos vanusega tuleb reaalsus ja reaalsus on, et suvi pole pelgalt puhkuseaeg.

Tudengid seisavad silmitsi küsimusega, mida suvekuudel teha? Tänast majandust arvestades sõltub palju sellest, kas valid suveks tasustamata praktikakoha või tavalise suvetöö. Enamik tudengeid kasutavad suve selleks, et oma pangaarveid täiendada ning seetõttu tuleb otsus teha lähtudes majanduslikust aspektist. Kahjuks ei maksta paljudes kohtades praktika eest, seega on õige valiku tegemine keeruline, kirjutab Gal Time.

Tasustamata suvepraktika plussid

Omanda kasulikke kogemusi – praktika käigus on võimalik omandada hindamatuid teadmisi ja oskusi. Professionaalne töökeskkond võimaldab praktikandil õppida valdkonna ja teiste võimalike ametikohtade ning karjäärivalikute kohta. Praktikandil on võimalus ka kogeda, kuidas on töötada hästitoimivas kontoris.

Loo kontakte ja kujunda tööalast suhtlusvõrgustikku – praktikandina on oluline, et võtaksid oma tööülesandeid tõsiselt. Kui tööandja on praktikandiga rahul, on loodud kontaktid ideaalne vahend teiste töö- või praktikakohtade leidmiseks ning soovituskirjade saamiseks.

Proovi erinevaid ameteid – praktika käigus on võimalik välja selgitada, kas antud valdkond või töökoht on ikka see, mida ootasid. Kui ei ole, on teekonna alguses veel lihtne oma valikuid muuta.

Tasustatud suvetöö plussid

Teeni raha – mõistlikud tööandjad saavad aru, et sa ei saanud omale lubada palgata praktikakoha vastu võtmist. Pole mingi saladus, et ülikoolis õppimine võib olla kulukas (elamine omaette või teises linnas, tasuline õppekoht), seega tööandja võib olla armuline.

Näitab vastutustundlikkust – eelnevad töökogemused näitavad tööandjale, et oled ambitsioonikas ning pead oma rahalisi kohustusi meeles.

Esimene samm karjääri suunas – igasuguse karjääri alustamise eelduseks on oskus inimestega töötada, klientide ootustele vastamine ning klientidega tegelemine. Need kõik on professionaalsuse osad, mis mängivad olulist rolli, olenemata sellest, mis valdkonnas tulevikus tegutsema hakkad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles