Retrotuules rannamood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Nii nagu pesu puhul on ka rannarõivaste valikul esmatähtis istuvus ja mugavus ning olulisem hetke moevärvist või -mustrist on see, kuidas need napid rõivad kandja vormidega haakuvad.


Õnneks on lõplikult möödas aeg, kui valida sai vaid igava trikoo ning kolmnurkadest ja paeltest kokkuseotavate bikiinide vahel. Vaatlused rannarõivaid pakkuvates poodides näitavad, et sobiliku variandi peaks leidma nii poisilik figuur kui ka volüümikam keha.

Kui valik osutub siiski keerukaks, võiks ehk mõelda, missugune moekümnend teid kõige enam inspireerib ja teha ostuotsus retro-esteetikast lähtuvalt.

Anu moesoovitus
Moekunstnik Anu Lensment ahvatleb sel suvel rannarõivaid valima möödunud kümnendite tuules.

50ndad
Stiil sobib hästi naiseliku figuuriga, rõhutades kõige rohkem taljejoont. Ühtlasi võimaldavad pükste kõrgendatud pihaosa ja toestatud rinnahoidja vajaduse korral luua liivakellafiguuri muljet. Sedalaadi kõrged püksid on ka ideaalsed figuuriprobleemide varjamiseks. Selle ajastu lemmikmustrid on täpp, ruut ja peen lillekiri.

60ndad
Parim valik poisilikule ja saleda figuuriga naisele, kes hindab minimalismi ja geomeetriat. Atleetlikuma keha puhul võiks valida pehmema naiselikkust rõhutava mustri, näiteks täpid, ja kerge polsterdusega rinnahoidja.

Täpiline rinnahoidja 15 eurot ja
püksid 15 eurot, Etam.
Värvitriibuline rinnahoidja 26,99 eurot ja püksid 15.99 eurot, Marks & Spencer.
Must-valged bikiinid 29,95 eurot, Monton.
Punane rinnahoidja 24,95 eurot ja püksid 12,95 eurot, Change.

70ndad
Rannarõivas muutus tol kümnendil taas naiselikumaks ja veidi katvamaks. Efektsed mustrid aitavad tõmmata tähelepanu figuuri pisivigadelt. Ühtaegu on popid nii mahedad toonid kui ka hipilikud lillemustrid. Tihti kasutatakse heegeldatud kaunistusdetaile.

80ndad
Sellele ajale on iseloomulikud sügava dekolteega trikood ja  kroogitud rinnahoidjad. Sobib pigem atleetlikule kehatüübile ja samuti neile, kes soovivad näida pikemate jalgadega, sest ajastule omane kõrge väljalõikega puusaosa muudab jalad pikemaks ja sihvakamaks. Selle kümnendi stilistika juurde kuuluvad kirkad värvid, läikiv lükra ja erinevad loomamustrid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles