Püsisuhtes olevad naised tahavad vähem seksi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas pikemas püsisuhtes seksitakse sama palju kui armudes? Cosmopolitani uuring tegi kindlaks, et püsisuhtes olevad naised soovivad vähem seksida kui mehed.

See, mida on ammu juba kahtlustatud, on nüüd ka teaduslikult tõestatud: naised tahavad püsisuhtes vähem seksi kui mehed.

Uuringu järgi tunnistasid pikemas püsisuhtes olevad naised, et soovivad üha vähem seksida. Mehed seevastu soovisid samas tempos jätkata. Paljud ütlesid, et otsivad seetõttu lohutust pornoajakirjadest. Nimetatud tulemus on kindlaks tehtud Kanada teadlaste poolt Guelphi ülikoolis läbi viidud uuringus.

Küsitlusele vastas umbes 170 naist ja sama palju mehi, kes olid kuni 9-aastases püsisuhtes. Osalejad pidid vastama küsimustele, kui tihti nad seksivad ning kui suur on nende üldine soov seksida.

Nii naised kui mehed olid võrdselt rahul oma suhte ja sekseluga. Kuid kui küsiti, kui tihti on neil soov kirglikult seksida, võis meeste ja naiste vastustes märgata selgeid erinevusi. Kui meestel püsis seksisoov ka pärast aastatepikkust suhet samal tasemel, siis naistel see ajajooksul aina langes.

Viimase tulemuse kohta järeldasid teadlased, et kuna mehed on oma olemuselt loodud järglasi tootma, püsib seksisoov neis ka vanemas eas. Vanemad naised keskenduvad aga laste kasvatamisele ning peavad seetõttu seksi teisejärguliseks. Kahju, et loodus siinkohal nii ebaõiglane on, tõdesid teadlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles