Nõuandeid väikelapsega reisimiseks

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapsega esmakordselt reisile minnes tuleks eeltööd teha, et ootamatuteks olukordadeks valmis olla. Eriti keeruliseks võib lapsega reisimine osutuda nende jaoks, kes on harjunud reisima üksi või koos täiskasvanud kaaslasega.

Plaanite puhkust või vanavanemate külastust? Reisimine koos lapsega võib olla keeruline, kuid planeerimine ja paindlikkus aitavad reisi muuta sujuvaks ja nauditavaks tervele perele, vahendab Fox News.

1. Ole varakult lennujaamas

Võib-olla sa ei taha lennujaamas aega veeta, aga lennule kiirustamine võib olla kurnav. Lapsed tajuvad, kui oled närvis ja muutuvad seetõttu kärsituks. Ürita jätta 30 minutit varu võimalike mähkme vahetuste, toitmiste või ootamatuste jaoks.

2. Vali õige lennuaeg

Lennuaja valimine lapse magamisaja järgi võib muuta reisimise lihtsamaks. Kui sihtkoht asub teises ajavööndis, on parem end võimalikult kiirelt kohaliku ajaga harjutada. Kui laps on maandudes väsinud, lase tal magada, kuid mitte liiga pikalt. Kui sul õnnestub laps esimesel päeval õigel uneajal magama saada, on võimalik, et päevaste uinakute ajad langevad õigesse paika.

3. Paki mõistlikult

Jah, see on võimalik. Mähkmed paki väikesesse kotti ja selle asemel, et võtta kaasa kogu reisi ajal vajaminev mähkme-, salvräti- ja toiduvaru, võta kaasa sõidupäevade jaoks tarvis olev kogus ning ülejäänud osta kohapealt. Peatu hotellis, mis pakub pesu pesemise võimalust või üüri korter, kus on pesumasin ja –kuivati, siis pead kaasa võtma vaid ühe-kahe päeva riided.

4. Valmistu ootamatusteks

Pole midagi hullemat, kui reisimine haige lapsega. Enne kodust lahkumist uuri välja arstide, haiglate ja kiirabi numbrid oma sihtkohas ja veendu, et ravikindlustus oleks kehtiv. Vajadusel lase oma pere vaktsineerida. Võta kaasa esmaabikomplekt ja ravimid, mida lapsel võib vaja minna.

Lennukis anna lapsele õhkutõusu ja maandumise ajal süüa. See leevendab õhurõhu muutusest tulenevat ebamugavustunnet kõrvades ja tõmbab lapse tähelepanu eemale veidratest helidest ja turbulentsist.

5. Tee eeltööd

Mida rohkem informatsiooni kogud oma lendude ja sihtkoha kohta enne kodust lahkumist, seda sujuvam on su reis. Kui tahad lapse istuma panna turvaistmesse, veendu eelnevalt, et antud iste on lennukis lubatud ja sobib sinna. Kui tahate pudelis kaasa võtta piima lapse jaoks, uurige, millised on turvanõuded vedelike kaasa võtmiseks.

6. Ole paindlik

On paratamatu, et su lapse graafik on muutlik, kuid anna endast parim, et püsida rutiinis ning ülejäänud ajal mine vooluga kaasa. Laps võib olla tujukas uue keskkonna tõttu, seega võta kaasa tema lemmiklelud, raamatud ja tekid, mis leevendavad muutust ja muudavad uneaja lihtsamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles