Suvestiil kontoris – mida vältida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbavahesandaalid kontorisse ei sobi.
Varbavahesandaalid kontorisse ei sobi. Foto: SCANPIX

Ettevõtte iseloomust oleneb, kui vabalt inimesed seal käituvad, mida räägivad ja mida nad seljas kannavad. Suvel on õhkkond vabam, kuid see ei tähenda, et päris kõik oleks lubatud.

Mida tähendab aga «vabam» riietus kontoris? Forbes jagas nõuandeid, kuidas suvi kontorisse tuua ilma hea maitse piiri ületamata.

Lase veidi vabaks. Kanna kontoris kergemaid rõivaid, mis on valmistatud linasest ja puuvillast. Võid omavahel miksida ka vabamaid riideid tööriietega – näiteks T-särki pintsakuga või tumedaid teksaseid triiksärgiga.

Ära lase liiga lõdvaks. Lühikesed püksid ei sobi ekspertide sõnul mitte kunagi formaalse õhkkonnaga kontorisse, sest need on liiga paljastavad ja kodused. Hoidu ka õlapaeltega pluusidest, paljast T-särgist ja ära kanna riiete all ujumisriideid. Kui sa näed välja, nagu läheksid randa, ei ole sinu koht kontoris.

Kanna kleiti. Suvekleidid on kaunid ja palava ilmaga väga mõnusad, sest keha saab rohkem õhku. Seejuures pane tähele, et kleit ei oleks liibuv, liiga suure dekolteega või ilma õlapaelteta. Ka õlad ja selg peaksid olema kaetud. Väga õhukesed ja läbipaistvad kleidi jäta nädalavahetuseks. Kleidi ja seeliku alt võivad paista põlved, kuid lühem seelik on juba maitsetu.

Varrukateta riided on lubatud, eriti kui on tegemist loomingulise ettevõttega. Hoia aga kerge rätik ligi, et kliendikohtumistel see õlgadele tõmmata. Paljas selg, pungitav dekoltee ja väga mini seelik on tööle alati sobimatud.

Isikupära saad lisada huvitavate suvekingadega. Lahtised jalanõud on lubatud, kui jalad on puhtad ja pediküür tehtud. Rannajalatsid ja varbavahesandaalid aga kontorisse ei sobi.

Suvel võid julgelt kanda värvilisi ja suuri ehteid ning lubatud on ka erksad küüned ja huulevärv. Samuti saad oma stiili rõhutada suvisema käekotiga. Must ja tumedad värvitoonid on liiga talvised ja mõjuvad suvel süngelt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles