Norman Salumäe: naine hindab mehe otsustusvõimet ja meelekindlust

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Salumäe
Norman Salumäe Foto: Mardo Männimägi

Tervise Arengu Instituudi kampaaniast «Kumm on seks» võtab Andres Kõpperi ja Mart Müürisepa kõrval osa ka muusik Norman Salumäe, kes tuletas noormeestele meelde, et naised oskavad hinnata meest, kes on endas kindel.

Norman on enda sõnul palju kuulnud ütlusi, et milleks kondoom, ma usaldan teda; tal ju ei saa midagi olla; ta on puhas tüdruk/poiss; ta võtab pille; kondoomiga on ebamugav ja muudki. Meenutades kõike seda, sooviski ta osa võtta kampaaniast, mis teadvustaks kondoomi kasutamise vajalikkust sel aastal eelkõige meestele.

«Põhiline mure on seotud purjus peolistega, kes juhuseksini jõudes ei pruugi kummi omada,» selgitas ta. «Kui kummalgi pole kaasas, siis tehakse ilma.» Neile, kes kondoomi ostagi ei julge, ütles ta: «Poisid, kui te juba julgete seksivärgiga tegeleda, siis poest kondoomi ostmine on selle kõrval lapsemäng.»

Nii mõnigi kord juhtub, et üks partneritest tahab kondoomi kasutada, kuid teine on selle vastu. «Sina oled iseenda peremees, nii et kui tüdruk keeldub kondoomiga tegemisest, siis on sinu asi keelduda seksist,» ütles Norman. «Või tahad järgmine päev paanikas nakkushaiguste kliiniku poole joosta ja ennast maa alla kiruda? Vaevalt. Naine hindab sinu otsustusvõimet ja meelekindlust! Ta näeb sinus Meest.»

Muusik tunnistas, et tema sõprade hulgas kondoomiteemad väga sageli üles ei kerki, kuid kui kerkivad, siis on kondoomidesse suhtumine pigem positiivne ja pooldav. «Samas tean, et on ka lademetes neid, kes sellesse pigem negatiivselt ja ükskõikselt suhtuvad. Tuleb teha seda, millega meie kampaania on juba algust teinud. Inimesi tuleb hoiatada võimalike riskide eest.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles