Kas koduigatsuses lapsele peaks laagrisse järele minema?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed laagris.
Lapsed laagris. Foto: SCANPIX

Kooliaasta on lõppemas ja paljud lapsed lähevad suvel laagrisse. On aga vanemaid, kes on juba praegu mures, sest laps ei oska olla omapäi.

Kui laps läheb suvelaagrisse, siis võib vanem seista silmitsi küsimusega, kas minna koduigatsuse käes vaevlevale lapsele laagrisse järele või lasta tal seal lõpuni olla. Mureküsimuse peale tasub mõelda juba praegu, et vajalikul hetkel valmis olla, kirjutab GalTime.

Lühikese laagri puhul ei pruugi probleeme tekkida, kuid kui see kestab rohkem kui nädal ja ilmad on halvad, hakkab laps igavlema ja ühtlasi ka koju igatsema. Helistades koju ja paludes nuttes kojutulemist võid sattuda kimbatusse. Mida teha?

Enne kui tormad lapsele järele ja lased rahal raisku minna, mõtle järgnevale viiele punktile.

1. Ära mine koheselt paanikasse. Arvesta juba ette, et mingil määral võib koduigatsust ette tulla.
2. Proovi venitada. Ütle lapsele, et ta ootaks veel natuke ja sa tuled teda vaatama. Vahepeal võib laps juba paremini harjuda.
3. Kui muretsed, siis võta ühendust laagri korraldajatega. Küsi neilt, kuidas lapsel läheb.
4. Ära unusta, et koduigatsus on nakkav. Sama on aga rõõm ja elevus. Kui teised lapsed harjuvad, siis tekib ühine rõõmus meeleolu ja su lapsel hakkab kergem.
5. Kui laps räägib sulle midagi, mis tundub häiriv, siis igal juhul tegele probleemiga ja kaalu varianti, et laager katkestada ja laps koju tuua.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles