Cha Dao – hästihoitud saladus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Riikoja

Uue söögikoha Cha Dao (Suur-Patarei 2, Tallinn) kohta levivad linna peal jutud, et just sealt saab kõige maitsvamat ja autentsemat aasiapärast toitu. Arter käis uurimas, kas see vastab tõele.

Paari kuu eest Tallinnas avatud Hiina restoran Cha Dao pakub kiirtoidu asemel hoopis nn aeglast toitu, mille valmistamisele kulub küll rohkem aega, ent taldrikule jõuab otsast lõpuni värske kraam.

Esimesed nn hiinakad avati Eestis juba 90ndatel, kuid à la carte toidust – sellisest, mis on värskemast värskem ning mida ei ole töödeldud rohke rasva ja maitsetugevdajatega – osati tol ajal ilmselt ainult und näha. Tõelised maitsekütid ei pea muidugi juba ammu neid vähese kapsa ja heal juhul kana või krevettidega segatud oranžikaid nuudleid tõsiseltvõetavaks Hiina toiduks...

Kultuurikilomeetri vahetus läheduses asuv restoran näib väljast küllaltki tagasihoidlik, ja ega juhuslik jalutaja sinna ilmselt seetõttu satugi, samas on interjöör ja toidud kõike muud kui tagasihoidlikud.

Noor teenindaja tervitab meid juba uksel lahke naeratusega, aitab riided kappi ja saadab lauda. Nii nagu sisekujundusest ja muusikavalikust, õhkub sealsest teenindusest rahu ja tasakaalu. Kuuleme, et Cha Dao on lisaks ka teemaja, kus pakutakse üle kolmekümne eksootilise teesordi ja korraldatakse tundidepikkusi teetseremooniaid.

Jätame tseremoonia siiski järgmiseks korraks ja maitseme hoopis marmorimustrilisi vutimune (4 eurot) ja forelliga kevadrulle (5 eurot). Kooritud vutimunad näevad välja erakordselt kaunid – justkui oleks neile pintsliga mõrad peale maalitud.

Teenindaja sõnul valmistatakse ja müüakse neid Hiinas tavaliselt tänavatel, ning eriliseks marmorimustriks tulevat munad esmalt kõvaks keeta, siis jahutada, koor õrnalt katki vajutada ning seejärel uuesti madalal tulel maitseainete ja sojakastme segus keeta.

Pearoogade hinnad jäävad 6 ja 23 euro vahele ning valik peaks rahuldama nii taimetoidu- ja tofufänne kui ka tõelisi lihasõpru. Eriliselt paitas maitsemeeli Shanghai part (19 eurot), mille õrn tekstuur ja mahlane liha lausa sulasid suus.

Vaatamata sellele, et toidud valmivad aeglaselt ja mitme käigu nautimiseks tuleb arvestada vähemalt tunniga, tundub Cha Dao mõnus ja sobilik nii ärilõunaks, sõpradega aja maha võtmiseks kui ka romantiliseks õhtusöögiks kallimaga.

Menüüst
•    Klaasnuudlid veisefileega 8,50 eurot
•    Pardisupp lootose õienuppude ja goji marjadega 8 eurot
•    Sealiha ananassi, litši, tomati ja paprikaga
9 eurot
•    Ploomiveini, mango ja apelsini maitseline Hiina puuviljajää 3,50 eurot
•    Klaas majaveini
5,50 eurot
•    Jaapani õlu 4 eurot
•    Tee kahele 4 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles