Keha trimmi rasvarikka toiduga!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Populaarse saatesarja «Tantsi tagumik trimmi» edukamad osalised kaotasid esimeste saadete ajal kaalu 6-8 kilo ja hiljem 1-2 kilo nädalas, süües seejuures peekonit ja vahukoort, kuid kuidas see võimalik on, selgitab ajakiri Naised.

Saates osalejate toitumisnõustaja Robert Noole soovitused põhinevad teoorial, mis lubab süüa kuni 50 grammi süsivesikuid päevas, suurendades samas toiduga saadavat rasvakogust.

Sellise dieediga langeb kehakaal kiiresti, sest rasvadel on glükoosiks muutumise ehk kulutamata kalorite rasvaks muutumise efektiivsus kõigest 10 protsenti, valkudel 58 protsenti ja süsivesikutel tervenisti 100 protsenti.

Süsivesikute asemel tuleb 75 protsenti päeva kaloritest rasvadest, 25 protsenti valkudest. 2000-kilokalorilise päevamenüü juures peaks tarbima 165 grammi rasvu ja 125 grammi valke.

«Soovitan üldjuhul alguses süüa paar nädalat süsivesikuid äärmiselt minimaalses koguses ning siis tõstan nende koguse kuni 50 grammini päevas, sõltuvalt inimesest,» selgitas Noole.

Tagumikutrimmijatel soovitas ta kartulid, leib ja makaronid asendada kvaliteetse lihaga. Nende toiduvalikusse kuulusid kalamaksaõli, taluvõi, rammus koor, erinevad looma- ja linnulihad (valida tuli rasvasemad tükid!), mereannid, munad, kalamari, maks ning tõeline kokapuljong ek 24-48 tundi keedetud luuüdipuljong.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles