Tutvumislugu otse tänavalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Anu (29) kohtus oma kallimaga hommikuti tööle jalutades. Pool aastat kestnud pilkude vahetamine viis lõpuks pöördelise hetkeni, mis ei unune noortel iialgi.

«Umbes kaks ja pool aastat tagasi hakkasin hommikuti tööle minnes kohtuma ühe noormehega, kes läks tööle või kooli,» meenutas Anu.

«Ta jalutas mulle vastu, alati naeratades,» märkis ta. Esialgu ei märganud Anu nendes kohtumistes mingit mustrit, aga mõne aja möödudes hakkas ta seda hommikust hetke lausa ootama.

«On ju nii tore, kui keegi ka kõige külmemal või vihmasemal hommikul sulle naeratab - lihtsalt, avalalt ja ilma tagamõtteta,» mõtiskles Anu.

Ühel varasuvisel päeval, umbes pool aastat kestnud pilkude vahetamist, seisis Anu hommikune silmarõõm tavapärases kohtumispaigas pisikeses pargis, lilled peos. «Need ei olnud kolm longus tulpi nagu koolipoisil, vaid päris muljetavaldav peotäis roose,» kirjeldas Anu kaunist vaatepilti.

«Olin justkui külma veega üle valatud, sest midagi sellist ma küll ei oodanud,» meenutas ta oma esimest reaktsiooni. «Ma olin salaja mänginud mõttega talle juba varem tere öelda või möödaminnes mainida, et mul algab puhkus või et paar nädalat magan hommikuti kauem, kuid mõtteks need mul jäid,» lisas ta.

Aga sellist ootamatust ei osanud ta uneski näha. «Sain kohe aru, et see ei olnud kokkusattumus,» ütles Anu.

«Hakkasin paaniliselt vajutama oma käes olnud mp3-mängija kõiki selle väheseid nuppe korduvalt ja korduvalt selle mõne meetri vältel, mis meid veel lahutas,» kirjeldas naine oma tundeid enne kokkusaamist.

Ja siis see juhtus. «Mu ees ei olnud enam ainult tänavakivid, vaid kellegi jalad - pidin silmad tõstma ja saatusele otsa vaatama,» kirjeldab ta järgmist hetke. «Mu ees seisis tuttav jope, tuttavad püksid, tuttav kiilaspea, aga ometi täiesti võõras inimene,» meenutas ta.

«Tema käes olevad lilled rändasid nagu möödaminnes minu pihku, need olevat hommikuste naeratuste eest,» täpsustas Anu.

Oma iroonilisel kombel ei suutnud Anu küsimata jätta, mis siis juhtus - kas noormees hakkab töökohta vahetama. «Selgus aga, et tegu oli hoopis kutsega veinijoomisele,» ütles Anu kergendusega.

Ta lisas, et sellel hetkel olid mehed ja suhted tema elus kolmandajärgulised ning teistsugusele kutsele oleks ta ilmselt vastanud eitavalt. «Aga no veini juua ju ikka võib,» mõtles ta.

Nüüdseks on kohtumisest möödas kaks seiklusrikast aastat ja veiniõhtud Andresega (26) jätkuvad Anu sõnul endiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles