Kolm kriitilist kehakaalu tõstvat toiduainet

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koolitaja Merike Kütt ja toitumisnõustaja Triin Muiste rääkisid ajakirjas Naised kolmest toiduainest, mis põhjamaises kliimas ülekaalu tugevalt mõjutavad - need on suhkur, rafineeritud valge nisujahu ja piim.

«Piimajoomist reklaamitakse kõikjal kui üht väga tervislikku tegevust, kuid mida rohkem me piima tarbime, seda vähem omastame sealt kasulikke mineraalaineid. Niisamuti tekitavad piim ja nisujahu kõige sagedamini toidutalumatust,» rääkis toitumisnõustaja Triin Muiste.

Ta lisas, et piim ei ole halb, kuid selle ületarbimine tekitab toidutalumatust, ülekaalu ja tervisehäireid. Nõustajad soovitavad lehmapiima asemel proovida riisi-, mandli-, kaera- või sojapiima.

Merike ja Triin hoiatasid ka liigse rafineeritud toidu tarbimise eest. «Rafineerimisel kaotab nisujahu 90 protsenti kasulikest mineraalainetest ja vitamiinidest,» märkis Triin. Suhkrut nimetab ta aga toidumaailma kokaiiniks. «Mida rohkem magusat me sööme, seda suuremas koguses me seda tahame.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles