Tutvumislood: kuidas te kohtusite?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Palusime õnnelikel paaridel jutustada loo, kuidas nad omavahel tutvusid. Oma tutvumislugusid jagasid kolm paari.

Marju (29) ja Tom (40). «Käisin Tartus magistriõppes ja kuna väga palju raha ei olnud, hääletasin Türi ja Tartu vahet,» meenutas Marju. «Ükskord võttis mind peale mees, istusin autosse ja lobisesin telefoniga ega küsinudki, kuhu ta sõidab,» rääkis naine.

Kui kõne lõppes, sai naine aimu, et mees sõidab ka Türile. Niisiis otsustas Marju edaspidigi meeldiva kasulikuga ühendada, ta vahetas telefoninumbreid juhuks, kui peaks taas Tartu poole sõitma.

«Nendel sõitudel saime lähedasteks ja nüüd elamegi koos,» jutustas ta. Mees on hiljem Marjule öelnud, et kahetses alguses, et naise sel päeval peale korjas, kuna ta ainult lobises telefoniga ja mehel oli igav. «Kuid kui kõne lõppes, algas midagi muud - midagi ilusat ja südantsoojendavat,» lisas Marju.

Kristiina (20) ja Marko (21) kohtusid ühe ettevõtte suvepäevadel. «Päev oli täis erinevaid tegevusi ning niisama ringi vaadata ja veel tundmatute inimestega kohtuda, polnud aegagi,» meenutas Marko.

«Olime just lõpetanund kardisõidu ja liikumas peopaika, kui nägin enda ees väga ilusat tüdrukut,» rääkis ta ning mõtles endamisi, et tüdruk on kindlasti juba hõivatud ja seetõttu ei julgenud ta ülejäänud õhtul erilisi lähenemiskatseid teha.

«Jäin natuke pikalt seda tüdrukut silmitsema, mistõttu märkasin, et tal oli 5-kroonine taskust välja rippumas,» jutustas ta ning oli abivalmis tüdrukut sellest teavitama.

«Selle peale vaatas tüdruk mulle otsa ja ütles väga kurjalt: «Aitäh!» - hääletoon kõlas täpselt nii nagu oleksin pervert, kes tema tagumikku vahib,» märkis noormees.

Sinnapaika see jäigi, sel üritusel Marko enam initsiatiivi võtta ei julgenud. Kuid näha oli, et lisaks temale, oli teisigi huvilisi, kes Kristiina-nimelist tüdrukut tantsule palusid ja seltsi pakkusid, kuid neiu ei olnud huvitatud.

Mõni nädal hiljem tuli välja, et Marko silmarõõm on tema kolleegi hea sõbranna - ta nägi neid koos jalutamas. «Noor ja agar, nagu ma olin, võtsin julguse kokku ja küsisin oma sõbrannalt tüdruku kontakte, et lõpuks ühendust võtta,» rääkis Marko. «Sattusime MSNis lobisema ja mõningaid sõnumeid vahetama, kuid kartus, et tüdruk minuga niisama lollitab, oli suur,» tunnistas noormees.

«Lõpuks otsustasime koos välja minna ja mõtlesin mitu päeva, kuidas käituda, et mitte näida ebahuvitav, kuid jääda iseendaks,» kirjeldas Marko kokkusaamisele eelnenud ärevust.

Tegelikkus oli aga hoopis teine. Marko ja Kristiina jalutasid tunde ja kümneid kilomeetreid ja seda peaaegu igapäevaselt. Mida aeg edasi, seda intiimsemaks läksid teemad ja seda julgemalt nad üksteisega suhtlesid. Pärast pooleaastast tihedat suhtlemist mõtles Marko, et on leidnud endale tõeliselt lähedase inimese. Kui ühel hetkel noorte huuled kokku puutusid, sai Marko kinnitust, et Kristiina tunded on vastastikused. Sealt edasi algas tõeline romanss.

Liis (25) ja Rait (27). «Meid tutvustas üks meie ühine sõber,» rääkis Liis. Nad said kohe väga headeks sõpradeks ja kohtusid peaaegu iga päev. «Kui me kokku ei saanud, rääkisime telefonis 2-3 tundi päevas, mõnikord isegi keset ööd 4 tundi jutti,» meenutas Liis.

«Heade sõpradena otsustasime mingi aeg hiljem võtta Tallinnas üürikorteri ja kolisime kokku, kuid siis veel nagu lihtsalt korterikaaslased,» lausus Liis.

Hetkel on Liis ja Rait koos olnud 4 ja pool aastat, kuid tuttavad 7 ja pool aastat, seega veetsid nad kolm aastat koos lihtsalt sõpradena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles