Kui kaua suudavad naised saladusi hoida?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti kosmeetikafirma Simple küsitles 3000 naist. Uurimise tulemusena selgus, et naised suudavad saladusi hoida keskmiselt 32 minutit, siis tunnevad nad suurt tungi seda kellegagi jagada.

Küsitlus tegi kindlaks, et naised avaldavad talle räägitud saladuse välja oma mehele või parimale sõbrannale, kirjutas Bild.de.

Uurimuse kohaselt on kõige levinuim viis saladuse edasirääkimiseks teha seda telefoni, e-posti või SMSi teel, kohvipausi ajal või köögis.

Umbes 10 protsenti vastanutest tunnistasid, et ükskõik kui konfidentsiaalne see info ka ei oleks, nad ei suuda saladust endale hoida. Umbes 85 protsenti andsid teada, et on saladuste (sh kuulujuttude) edasirääkimisest lausa sõltuvuses.

Mis on saladuste väljarääkimise tegelik põhjus? Saladused mõjutavad naist emotsionaalselt ning lähevad hinge. Iga teine küsitlusele vastanud naine tundis, et on sunnitud seda koormat kergendama ja infot lähedase inimesega jagama.

Vähemalt 25 protsenti vastanutest tunneb saladuse välja rääkimise tõttu süümepiinu.

Umbes 13 protsenti vastanutest tunnistas avalikult, et jätkavad teadlikult saladuste väljarääkimist ja kuulujuttude levitamist. Seetõttu pole ka ime, et 10 protsenti uuringus osalenud naistest tunnistasid, et nii mõnigi sõprus on saladuse väljalobisemise pärast purunenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles