Naine: ülim viisakus võib kohtingu rikkuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mari-Liisi (31) arvates pole olemas ettekirjutatud perfektset kohtingut, vaid on hetked, emotsioonid ja keemia - ja nii lihtne see ongi. Ta on veendunud, et liigne viisakus võib kohtingu ära rikkuda.

Kohtingu alustalaks peab Mari-Liis ühist huumorimeelt. «Sellest, kas inimesed on ühel lainel, saab aru üsna kiirelt,» märkis ta. Esimesed kohtingud kipuvad tema sõnul tihtipeale veidi piinliku loomuga olema - oodatakse esimest pikemat vaikust ja siis selgub tõde, kas huumor aitab neist hetkedest üle saada või mitte eriti.

«Aga ühel huumori laineharjal seilamine ei tähenda ainult vaikusehetkede vältimist, vaid päriselt on omavahelise keemia tekkimisel määrajaks,» arvas Mari-Liis.

Ta leidis, et ega kohtingu ajal ega kohal ei olegi suurt tähtsust - need on vaid nüansid, mis kas mängivad kaasa või siis parasjagu ei mängi. «Ja kui ei mängigi, siis on ka neid hetki hiljem väga lahe koos meenutada - või noh, kui mitte koos temaga, siis sõbrannaga ju ikka,» lausus ta.

Mari-Liis usub siiralt, et raha ei ole hea kohtingu puhul teemaks. «Pargipingil ühiselt termosest teed juua ja parte sööta võib ka,» leidis ta. «Kui juttu jagub ja tunne on õige, siis nii ongi õige,» arvas ta ning tema sõnul ei pruugigi seda üks läikima löödud prints, kes sind limusiiniga peenesse restorani viib, üle trumbata. Mari-Liis on arvamusel, et väikesed, ent südamlikud ja siirad üllatused on vahvad, aga ülepingutatud plaanid ja viisakusavaldused eriti mitte.

Ta meenutas, et tutvus kunagi ühel suvekontserdil noormehega, kellega just ühine huumorisoon sundis telefoninumbreid vahetama. «Käisime paar korda väljas – kinos ja söömas, kuid uskuge või mitte, saatuslikuks sai noormehe ülim viisakus,» jutustas ta.

Mari-Liis leiab, et tähelepanelikkus ja hoolivus on küll üldiselt meeste puhul positiivsed omadused, kuid seda mingi piirini. «Mina näiteks ei ole see naine, kellele peab koguaeg ette ja taha uksi avama, kohvikus tooli alla lükkama või kohtudes lille ulatama - ebamugav on,» tunnistas ta ning lisas, et kui see ei tule inimesel loomulikult, ei aita ka huumor.

Esimesele kohtingule eelistab Mari-Liis pigem rahvarohkesse kohta minna. «Juhul kui ma inimest veel eriti ei tunne ja kohtingul selgub, et ühist keelt ei ole, vähendab rahvarohke koht pinget.

Samuti leidis ta, et targal naisel on alati varuplaan ebameeldivate olukordade lahendamiseks ette mõeldud. «Näiteks juhuslikud ootamatud telefonikõned, mille peale kiirelt ent kahetsuslikult tuleb õhtu lõpetada,» märkis ta.

«Samas ma mõtlen, et kui oled juba kellelegi «jah» öelnud, et vähemalt paar tundi oma elust temaga veeta, siis ilmselt on ta selleks ka eelnevalt meeldivalt põhjust andnud,» arutles Mari-Liis.

Ta leidis, et täiskasvanud inimesed peaksid suutma teineteisele märku anda, kui keemiat ei ole ja asjast pikemat asja ei saa. Kõige ebamugavamaid olukordi tekitab tema arvates ühine vilgas pingutamine perfektse õhtu nimel.

Mari-Liis hindab õnnestunud kohtingut selle järgi, kas õhtul magama minnes on kelmikas naeratus näol ja uni tuleb kolmveerand tundi hiljem kui tavaliselt või mitte. «Ükskõik siis, kas lebad oma voodis üksi või ootamatult koos oma kohtingukaaslasega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles