Pulmakülaliste keelud ja käsud

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valesti käitudes seavad pulmakülalised pruutpaari imelise kogemuse ohtu. Kui tahad oma lähedastele või sõpradele head, siis austa neid ja kingi neile eriline päev.

Anna kindlasti eelnevalt teada, kas lähed pulma või ei. Kui tead vastust kohe, siis ära lükka selle teatamist edasi, kirjutab glamour.com.

Ära eelda, et võid kaaslase või lapsed kaasa võtta. Võta kaaslane kaasa vaid siis, kui kutses on nii märgitud. Viisakas ei ole ka pruudile või peiule helistada, et kaaslase kaasavõtmiseks luba küsida. Kui see mahuks nende eelarvesse, siis oleks see kohe kutses ära märgitud.

Ära vii suurt kingitust pulmapeole. Vastabiellunutel on isegi palju asju, mille pärast muretseda, neil ei ole vaja juurde seda muret, kuidas hiigelsuurt kingitust peokohast minema toimetada. Lepi nendega kokku ja vii see neile otse koju.

Ära jää hiljaks. Tõsi küll, et mitmed laulatused kipuvad hilinema, kuid see ei tähenda, et sul oleks õigustus hiljem kohale minna. Mine kohale pigem varem kui täpselt aja peale.

Ära unusta telefoni välja lülitada. Telefonihelin keset laulatust rikub kõigi meeleolu.

Kanna pulmaks sobilikke riideid. Isegi kui peoõhkkond on vabam, siis kanna ikkagi kleiti, seelikut või kostüümi. Pane ka tähele seda, kas kutsel on riietumiseks vihjeid antud, ära jäta seda märkamata.

Ära kanna valget. See peaks olema ilmselge, kuid arvestades seda, kui sageli selle reegli vastu ikka veel eksitakse, tuleb seda korrata: ära kanna pulmas valget, kui sa ei ole ise pruut.

Hoia fotograafi tee pealt eest. Pulmafotod on pruutpaarile väga olulised ja külalised ei tohiks fotograafi tööd segada. Ole ettevaatlik pildi peale pressimisega - küll sind kutsutakse, kui on aeg.

Õnnitle ka pruudi ja peiu vanemaid. Isegi kui sa ei ole neid kunagi kohanud, siis oleks viisakas ennast tutvustada ja õnnitleda neid laste abielu puhul.

Naudi pulmapidu. Pruutpaar põeb sageli selle pärast, kas nende külalistel on ikka lõbus ja kas nad tunnevad end hästi. Ära mossita nurgas, mine tantsi ja naerata, isegi kui sulle ei meeldi pulmamuusika või söök.

Ära joo end purju. Naudi küll pidu, aga ära mine liiale. Liigse alkoholipruukimise võimalikke tagajärgi ei peagi siin meelde tuletama. Parem on kõike seda lihtsalt vältida.

Kui paaril on pulma toodud mälestusteraamat, siis kirjuta sinna midagi. Isegi kui sa pole sõnaosav või see tundub sulle väga mage, kirjuta ikka – kas või napp õnnesoov. Paarile on see ju oluline.

Ära räägi liiga kaua. Kui pulmakülalisi on palju, siis ei ole pruudil ja peigmehel laialt aega, et igaühega korralik vestlus maha pidada. Õnnitle, räägi lühidalt, millest vaja ja liigu edasi. Nad peavad vestlema teistegi külalistega ning lisaks tahaksid nad süüa, tantsida ja palju muudki veel. Muuhulgas peaks hoiduma vihjamast negatiivsetele asjadele nagu näiteks vastuvõtu hilinemine või halb ilm.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles