Naine kohtingutest: vähem kulunud võtteid, rohkem meest ennast!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Naine24-le intervjuu andnud anonüümseks jääda soovinud naine tunnistas, et on umbes paarikümnel kohtingul käinud ning on veendunud, et teesklemise ja raha laristamise asemel peaks mees jääma kohtingul iseendaks.

Arvestades seda, et enamik pimekohtinguid on piirdunudki esimese korraga, ei arva naine, et seda minestamisväärselt palju oleks. «Mul on olnud kolm püsisuhet, mis kõik kokku annavad umbes 9 aastat kooselu - see tähendab, et aktiivseid kohtinguaastaid on olnud umbes 6 ja keskmiselt 4 uut kohtumist aastas,» rääkis ta.

«Eks see kohtamine käib ka periooditi,» tõdes ta. «Vahepeal saab kõrini ja siis ei käi kuskil, siis on jälle periood, kus kahe nädala jooksul kohtud 4-5 erineva mehega, kellega pärast kohtumist enam ei suhtle,» kirjeldas ta kohtingutel käimist.

«Mulle meeldivad tegevusega kohtingud, kus saab liikuda - olgu selleks siis tantsimisvõimalus, mis teeb üsna ruttu selgeks, kas lisaks vaimsele sobivusele on ka hea füüsiline kontakt või lihtsalt jalutamine ja tutvumine vaatamisväärsustega,» selgitas ta.

Kõige ebameeldivamaks peab naine kohtinguid, kui mees teeskleb ja raha pillab. «See tekitab pigem tunde, et tal on vaja midagi tõestada või et ta ootab midagi vastu,» lausus ta. Samuti leidis ta, et need, kellel on rahaline võimekus suurem, hindavad naist kui isiksust ja on alguses pigem mõõdukad või lausa tagasihoidlikud. «Sellised mehed on tunnistanud, et selle põhjuseks on soov teada saada, kas naine on nendega raha või nende enda pärast,» lisas ta.

Kohtingud maal ja mere ääres

Teismeeast meenub naisele põnev lugu, mil ta võitis raadio pimekohtingu saates romantilise õhtu Põltsamaal asunud hotellis ühe noormehega. Kuna autojuhiload noortel puudusid, sõitsid nad Tallinnast Põltsamaale bussiga. Kõik oli restoranis kena, meenutab naine, kuid vestluse käigus omavahelist keemiat ei tekkinud.

Pühapäeva keskpäeval hotellist lahkudes selgus, et buss läheb Tallinna alles õhtul, seetõttu otsustasid nad Tallinna-Tartu maantee ääres hääletada. «Hääletasime eraldi, et tõenäosus auto peale saada suurem oleks,» selgitas ta. «Mina sain üsna ruttu auto peale, aga noormees tuli ikkagi bussiga, sest keegi teda peale ei võtnud,» märkis ta. Pärast kohtingut noored eriti ei suhelnudki – see kohtumine jäi viimaseks.

Veel meenub naisele kohting välismaalasega. «Üks iirlane, kes sai teada, et ma pole kunagi ookeani ääres käinud, viis mind ookeani äärde,» rääkis naine positiivsest kogemusest.

Naine on osalenud ka ühes saates inimesega, keda ta juba eelnevalt tundis, aga kohtingul käinud ei olnud. Saates võidetud reis välisriiki koos kontserdi külastusega oli naise sõnul meeldiv kogemus.

Ta ütles, et suhtleb oma kohtingupartneriga siiani, kuid harva. «Mees sõitis paar kuud hiljem pärast nende kohtumist välismaale ja armus kapitaalselt oma praegusesse abikaasasse - kõik lõppes enne, kui see alata jõudis,» meenutas naine siiski toredat mälestust.

Naine tunnistas, et ka internetis liigub palju toredaid mehi, kes lihtsalt elukoha, ametikoha või ajanappuse tõttu omavad piiratud «lantimisvõimalusi» reaalses elus. Ta leiab, et interneti eelis on see, et olulised asjad on võimalik kohe selgeks teha. «Veebis suheldes on mehed julgemad küsimustele vastama,» märkis ta.

Naine ei salga, et tema pikimast veebisuhtlusest, mis kestis enne kohtumist 4 kuud, sai 3 aastat kestnud kooselu. Ta tunnistas, et kirjutamisest oli nii palju kasu, et julges mehega esimest lund nautima minna.

Kõige meeldejäävam kohting

«Põnevaima kohtingu korraldas mulle inimene, kellega olen praeguseks aasta koos olnud,» rääkis naine. Ta meenutas, et kuigi mingit tähtpäeva tulemas polnud, palus kohtingulekutsuja broneerida nädalavahetuse, valmis panna reisidokument, kaasa võtta ujumisriided, viisakamat sorti rõivad õhtuseks ajaks ning hommikuks midagi sportlikku ja mugavat.

Autoga oma kohtinguparnerile järele tulnud mees viis naise rabamatkale. «Kõndisime ligi 4 kilomeetrit rabas, nautisime loodust ja jõudsime vaatetornini ning seal pidasime pikniku,» kirjeldas naine kogetut. Rabast välja tulles sõitsid noored Ahja jõe äärde, kulgedes kahekesi paadiga jõel ja nautides Taevaskoja vaateid. Pärast meeldivat õhtusööki ootas ees suveteatrietendus ning hiljem kohaliku kõrtsu tantsuõhtu. Öö veetsid noored armasas turismitalus.

«Suurepärane päev, õhtu, öö ja mälestus, mida meenutada,» kirjeldas naine meeldejäävaimat kohtingut. Naine leidis, et kõige paremini õpib teist inimest tundma ühise tegevuse käigus. «Sellised asjad lähevad hinge,» lisas ta.

Vähem kulunud võtteid, rohkem meest ennast!

Esimeste kohtingute raames meenus naisele rida tegevusi, mis on meeste poolt välja pakutud. Nagu näiteks on kutsutud sööma, teatrisse, kinno, ööklubisse ja pubisse tantsima, öistele jalutuskäikudele, linnaekskursioonidele, rattaga sõitma, rulluisutama, veekeskusesse ujuma, järve äärde telkima, kelgutama, sauna, hommikul kalavõrke välja võtma, öösel ujuma ning on valmistatud õhtusööki.

«Selliseid Ameerika-stiilis kohtinguid, kus päeval käime helikopteriga sõitmas või kaljul turnimas ja õhtul on kaetud romantiline õhtusöök küünlavalgel või lõke mererannas, mul pole olnud,» tunnistas ta ning lisas, et ei tea, kas ta oskaks neid ka hinnata, sest need tunduvad talle «ei suuda midagi paremat välja mõelda» kategooriasse kuuluvat.

Ta soovitas meestel enne kohtingu planeerimist mõelda, mida neile endale meeldiks teha ja millist naist nad enda kõrvale soovivad ja millise eesmärgiga. «Kas lihtsalt selleks, et sõpradele suvel näidata, et mul on ka keegi või kedagi, keda näete enda kõrval ka aastate pärast,» märkis ta. «Soovitan vähem kulunud võtteid ja rohkem meest ennast,» rõhutas naine ning lisas, et teesklemise ja raha laristamise asemel peaks kohting peegeldama inimest ennast, tema soove, ootusi ja mõttemaailma.

Mitte midagi ei pea tegema lihtsalt sellepärast, et «nii tehakse» või «nii on romantiline» - ka romantika tähendus igaühe jaoks on erinev, leidis ta. «Mulle küünlad ega küünlavalgus ei meeldi, rooside asemel eelistan ise korjatud metsalilli, restoranis austrite söömise asemel eelistan pigem mererannas grillida,» tõi naine näiteid, et mis sobib ühele, ei pruugi sobida teisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles