Annilikud moeleiud

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikseelikus:
 Anni Jürgenson näitab kevadlemmikuid enda seljas – täissiidist TBA maksiseelik on netiost bonadrag.com’ist, madalad 
Repetto kingad Pariisist, pluus Reservedist (12,95 eurot), nahkjakk Mangost (79,95 eurot).
Lemmikseelikus: Anni Jürgenson näitab kevadlemmikuid enda seljas – täissiidist TBA maksiseelik on netiost bonadrag.com’ist, madalad Repetto kingad Pariisist, pluus Reservedist (12,95 eurot), nahkjakk Mangost (79,95 eurot). Foto: Sille Annuk

Eesti särtsakamaid moeblogijaid Anni Jürgenson noppis poodidest ja enda garderoobist pildile oma sellekevadised moelemmikud. «Moodi võiks mänguliselt võtta,» kõlab tema deviis.

Kes ingelliku jumega moeblogija ja modelli Anni Jürgensoniga (16) veel tuttav pole, võib heita pilgu tema moeblogile  – sealt saab tema stiilist ja tegemistest kõige rohkem aimu. Paari aasta eest märkas hea stiilitajuga tüdrukut ja tema moe­blogi isegi ajakiri Teen Vogue, andes Annile nädala tüdruku tiitli – «Girl of the week».

Eestis tuntakse Annit ka kui osavat kõrvarõngaste meistrit. Need on väga erilised, sest neid ei kinnitata kõrva klõpsuga, aga ka auke pole vaja teha. Nimelt püsivad Anni tehtud kõrvaehted ümber kõrva! Idee tuli Annil siis, kui tal endal kõrvades veel auke polnud, kuid ometi tahtis kõrvarõngaid kanda ...

Ta hakkas tasahilju meisterdama ja ühtäkki muutus tema kätetöö populaarseks nii Eestis kui ka välismaal. Jõudumööda meisterdab Anni kõrvarõngaid praegugi.     

Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilaseks olemise kõrvalt on Anni juba üle kolme aasta vahelduva eduga moeblogi pidanud.

Kuigi nii tema ise kui ka blogi on selle ajaga kõvasti muutunud. Alguses kajastas Anni põhiliselt oma riietusstiili ja tegi moeprojekte, näiteks nn do-it-yourself ehk tee-ise tuntud disainerite esemeid käepärastest vahenditest, nüüd aga pole mood enam kõige tähtsamal kohal.

Praegu on blogi pigem fotopäevik, kus Anni jagab tähelepanekuid modellindusega seotud reisidelt marsruudil Pariis – London – New York. Olgu või fotod linnapildist, inimestest, arhitektuurist, toidust, elamustest kunstinäitustelt. «Kõik, mis mulle silma jääb ja vähegi inspireeriv tundub,» räägib foto- ja kunstihuviline Anni.

Läinud aasta lõpus käis Anni seoses modellitööga tutvumas New Yorgi moemaailmaga, ja ka sel korral jäi ta silma Teen Vogue’i toimetusele, kes lennutas ta Texasesse ja palus oma moeseeriasse. «See oli väga põnev kogemus.

Nooremana meeldis mulle seda ajakirja lugeda ja poleks osanud lootagi, et kunagi ise selle kaante vahele satun,» on Anni kogemuse üle rõõmus.

Anni moest

Anni isiklik stiilispikker

•    Kannan palju meestemoest inspireeritud asju – portfellisarnaseid kotte, madalaid nööriga kingi, käekelli ning loomulikult ka pintsakuid ja triiksärke.
•    Enamasti on riided vormilt lakoonilised ja lihtsad. Ent meeldivad ka pikad ja lendlevad rõivad, mis kehaga kaasa liiguvad.
•    Ma ei koorma end tavaliselt liigsete ehete ja aksessuaaridega.
•    Eesmärk ei ole riietusega silma paista ja rõhutatult isikupärane olla, kuid mõnikord lihtsalt tunnen vajadust millegi erilisema järele, mis igast kiirmoebrändi poest vastu ei vaata.

Selle hooaja lahedaim leid?

Väikese Briti brändi TBA (to be adored) pikk täissiidist seelik, mis lausa paitab jalgu ja on praeguse kevadise ilmaga täpselt õige valik.

Paremad paigad, kus rõivaid imetleda või osta?

Kasutan alati võimalust käia moepealinnade poodides ja Eestisse tulles ei olegi erilist vajadust midagi osta. Aeg-ajalt käin siin ka kirbuturgudel ja vintage-poodides.

Kuid nagu muuseumides, jalutan mujal ka nn elustiilipoodides ja uurin disainerriideid. Näiteks Londonis Dover Street Marketis, Pariisis Colette`is ja Mercis. Netišoppamise harjumust mul ei ole, ent kui midagi kindlat tahta, võib selle näiteks eBayst hea hinnaga leida.    

Moenõu ärksamatele trendijärgijatele?

•    Moodi võiks võtta mänguliselt ja nautida seda, et paljud kunagised riietuse valikut piiranud ühiskondlikud normid on kadunud. Näpuga moeajakirjast järge ajada on tobe.
•    Julgemad võiksid proovida mustrite miksimist. Selleks on palju võimalusi, sest lisaks tavapärastele lillemustritele on uuesti esile kerkinud neerumuster ja mitmesugused troopilised mustrid.
 
Milline võiks olla koolilõpukleit?

Järgida võiks lihtsat reeglit: mida erksam värv, seda lihtsam lõige, ja mida tagasihoidlikum toon, seda keerukam joon. Lisaks pastelsetele värvidele sobivad kleidiks suhkruvatiselt kollased, sinised, roosad ja rohekad toonid, mis näevad värskelt päevitunud jumega head välja.
Lihtsus ja loomulikkus ennekõike! Arvan ka, et kõige õigemad aksessuaarid on naeratus näol ja lillekuhi käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles