Vastastikune sümpaatia võib tekkida ka ajapikku

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohtinguteenuse Tea for Two ühe asutaja Grete Pastaku sõnul ei tasu esimese kohtingu järel alati kaugeleulatuvaid järeldusi teha ja edasisest kokkusaamisest loobuda, kui inimene ei tundu kohe olevat päris «õige».

Võib ju tõesti näiteks ärevus ja pinge takistada inimesel esmakohtumisel olemast päris tema ise ja end parimast küljest näitamast. Samuti ei jõua ühe kohtumisega teineteist veel kuigi palju tundma õppida.

Grete tunnistas, et ehkki palju räägitakse kohesest sümpaatiast või müstilisest keemiast, on firma praktikas siiski tohutult näiteid, kus see see võib ka ajapikku tekkida

«Meil on küll näiteid, kus ühele osapoolele esmakohtingul nii väga ei meeldinud, kuid tänu teise osapoole pingutustele on jõutud suure armumise ja kooseluni. Me soovitame olla veidi avatumad pärast esimest kohtingut - isegi kui tundub, et ei tekkinud kohest tõmmet, anda veel võimalus kohtumiseks. Kui juba mitmes kohting näitab, et see ei tööta, siis on arusaadav,» selgitas Grete.

Samas nentis ta, et kui ollakse veendunud, et kohatud inimesega jätkata ei soovita, oleks õiglane liigseid lootusi mitte anda.

«Ma usun, et inimesed tunnetavad ära, kas ühel poolel võib olla suuremaid soove, kui teine suudab anda või tahta. Aga samas see üks, vähem tahetud osapool võib väga tugevat tööd teha teise nimel ja mitte alla anda enne, kui kindlaid signaale ei tule. Seega, tuleb enda ja teiste vastu ausaks jääda, kui otsus on kindel,» märkis Grete.

Ilma kohtinguta suhtesse ei jõua

Kui paljud nooremad inimesed räägivad sellest, et on suhtesse jõudnud ilma klassikalises mõttes kahekesi kohtingul käimata - näiteks on ühises sõpruskonnas suheldes jõutud sujuvalt otse kooseluni -, siis Grete sõnul on kohting ikkagi vajalik selleks, et teineteisega lähemalt tutvuda.

Kuid ka firma klientide seas on neid, kes oma eelmiste elukaaslastega tutvusid koolieas või väga noorelt ning pole pidanud ammu kohtingul käima ja tunnevad seetõttu kohtingu ees ärevust. «Kuidas olla, kuidas käituda - küsitakse ka teinekord nõu, et kuidas on kombeks,» märkis ta.

Grete sõnul võiks meeles pidada, et kohtingul käies on väga oluline hea kuulamisoskus. «Seda palju soovitakse, kuid tihti ei tehta. See näitab siiski austust ja lugupidamist.»

Parimad kohtingud ongi naise sõnul need, kus ollakse head kuulajad ja vestluspartnerid ning inimestel tekib omavaheline kiire klapp või äratundmine, mis nad vastastikku teineteisele avab.

«Kuulamisoskus tundub olevat inimestel vajaka. Tihti räägitakse endast ja püütakse head muljet jätta ning unustatakse vastaspool. Teinekord johtub ülevoolav endast jutustamine ka pingelisest olukorrast, kus piinliku vaikuse peletamiseks liialt endast räägitakse,» märkis Grete.

Kuid jagada mingeid nippe kohtingu õnnestumiseks on naise sõnul pea võimatu - kui ollakse teineteisele sümpaatsed, siis enamasti kõik toimibki. «Lihtsad asjad: ole uudisimulik, avatud, viisakas ja tähelepanelik,» soovitas ta vaid.


Grete sõnul tuleb tihti ette ka seda, et mees jätab kohtumispaiga naise valida, tehes seda eelkõige viisakusest, ehkki naised naudivad enamasti olukorda, kus mees on kohtingu organiseerinud ja eelnevalt läbi mõelnud, näidates sellega välja hoolivust.

«Samas see kehtib mõlema osapoole kohta - ka meestele meeldib, kui naisel on oma nägemus, mida koos tehakse ja mees ei pea kogu aeg ise taga ajama. Ka mehed naudivad, kui naised nende nimel tegutsevad.. Ja mida enam vanemaks saadakse, seda enam tundub, et mees väga soovib tunda, et ta on tahetud. Kuid kes ei sooviks?»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles