Miks peab mees naisest pikem olema?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudele naistele on partnerivalikul oluline see, et mees oleks neist pikem.

2008. aastal tehtud uuring näitas, et mõlemad sood eelistavad suhteid, milles mees on naisest pikem. Tuli aga välja, et naistele on see palju olulisemgi kui meestele, vahendab Huff Post. 23 protsenti meestest ja vaid 4 protsenti naistest tunnistas, et oleks rahul ka suhtega, milles naine on mehest pikem.

Suhteekspert ja sotsioloog doktor Pepper Schwartz selgitas, et naised soovivad olla naiselikud ning suurekasvuline mees annab naisele turvalise tunde. Samas välistavad aga paljud naised selle stereotüübi tõttu suhtlemise meestega, kellega nad võiksid väga hästi kokku sobida.

Meeste puhul ei pruugi aga teadlase sõnul tulemused olla väga tõesed, sest kuigi paljudele meestele meeldib kujutluspilt ilusast pikast naisest, siis endast pikemat naist nad enda kõrvale enamasti siiski ei soovi.

Uuringu kaasautor David Frederick selgitas, et naised näevad pikkades meestes potentsiaalset domineerijat ja kaitsjat. Mõni naine võib eelistada suurt meest ka seetõttu, et ta põeb oma keha välimuse pärast ja siis paistab ta ise väiksem.

2002. aastal viis ABC News läbi eksperimendi, milles reastati pikkade meeste kõrval üles mitu lühikest meest ja paluti naistel valida endale nende seast kohtingukaaslane. Lühikestele meestele koostati ülihea profiil arstist miljonärini. Sellest hoolimata valisid naised alati pikemad mehed. Mõned naised väitsid isegi, et valiksid pundist lühikese mehe ainult siis, kui saaksid teada, et kõik pikad mehed on kas lasteahistajad või mõrvarid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles