Kuus tasuta asja, mida lapsed kõige rohkem tahavad

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Laps ei vaja lademetes mänguasju, kommi ja piiramatult vabadust. Ta vajab seda, et vanemad suunaksid ja armastaksid teda.

Oma lugu

Sina oled see, kes saab lapsele selgitada, kust ta pärit on, kirjutab Babble. Räägi talle sellest, kuidas ta sündis, milline ta beebina oli ja kui uhke sa oled selle üle, kuidas ta kasvanud on. Näita talle tema beebiraamatut ja pildialbumeid, et ta teaks, kuidas elu tema tõttu muutunud on.

Kuula

See tundub ilmselge, kuid kui tihti sa tegelikult katkestad oma tegevuse, vaatad lapsele silma ja kuulad seda, mis tal öelda on? Vähesed teevad seda piisavalt.

Distsipliin

Kuigi sulle tundub, et laps vihkab distsipliini, siis tegelikult januneb ta piiride järele. Reeglid annavad talle kindlustunde.

Koosveedetud aeg

Tehke midagi koos – küpsetage, joonistage, jalutage. Koosveedetud aeg on see, millest tekivad mälestused.

Hellitused

Armastus on üks inimese põhivajadusi. Laps vajab kindlust ja tuge, seega kallistage ja musitage palju.

Eluoskused

Väga oluline on see, et vanemad õpetaksid oma lapsele praktilisi eluks vajalikke oskusi alates söögivalmistamisest ahju kütmise ja tualeti puhastamiseni. Muidugi kõike vastavalt vanusele, aga ära tee kõike tema eest ära. Kui arvad, et teed lapsele sellega teene, siis eksid, sest üksi on tal ilma eluliste oskusteta raskem hakkama saada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles