Rasedusega võivad kaasneda üllatavad muutused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On asju, mis raseduse juures sugugi ei üllata: paistes jalad, venitusarmid, suurenenud rinnad ja muidugi see kurikuulus emotsionaalsus. 

Lapse ootamine võib olla segane ja katsumusterohke aeg. Mida rohkem sa sellest tead, seda paremini saad end vaimus ette valmistada, kirjutab YouBeauty. Oota ootamatut.

Karvakasv läheb kohati väga tugevaks

Oled ehk kuulnud imelisi lugusid sellest, et juuksed lähevad kohevaks ja küüned pikaks ning tugevaks? Sellest aga ei taha naised rääkida, et karvad võivad silmatorkavalt tiheneda igal pool – näiteks põskedel, rindadel ja kõhul. Õnneks on see ajutine. Enamik naisi kaotab suurel hulgal juukseid sünnitusjärgsel perioodil või siis, kui nad lõpetavad imetamise. Raseduse ajal võid raseerida või vahatada, kuid hoidu laserepilatsioonist ja karvaeemalduskreemidest.

Erootilised unenäod

Vähesed julgevad seda tunnistada, kuid raseduse ajal võid näha punastamaajavaid seksiunenägusid ja seda veel inimestest, kellele tavaliselt ei pruugi niisamagi mõelda. Öised seiklused on tingitud hormoonidest ja suurenenud verevoolust genitaalides. Võid isegi läbi une orgasme saada.

Sul ei pruugi olla suurt isu

Kuigi mõned naised soovivad tõesti hommikuks juustukooki süüa nagu Jessica Simpson, siis sul ei pruugi nii minna. Mõnel naisel ei ole üldse raseduse ajal söögiisu kas siis iivelduse tõttu või põhjusel, et laps surub maole ja tekib nii-öelda maovähendusopi efekt.

Inimesed jõllitavad sind riietusruumis

On inimesi (eriti lapsi), kellele pakub su punnkõhuke väga suurt huvi. Kui käid trennis või ujulas ja jagad teiste naistega riietusruumi, võid märgata, et mõni vaatab sind veidi kauem kui tavaliselt. Ära pahanda, nad on kõigest uudishimulikud.

Teatud piirkonna hooldus võib muutuda keeruliseks

Kui oled harjunud oma intiimpiirkonda raseerima, siis võib juhtuda, et kõhu suurenedes ei saa sa seda enam nii lihtsalt teha. Ehk on mees nõus sind aitama?

Nahamuutused

Mõni naine lausa särab rasedana ja tal on kogu aeg hea jume, sest suurenenud verevool paneb põsed õhetama ja teeb huuled punaseks. Teised võivad aga hormoonide tõttu võidelda tugeva aknega, mis on hullemgi kui puberteedieas. Kanged vistrikute vastased tooted ei ole aga sel ajal soovitatavad. Samuti võib rasedatel esineda melasmat, mis on pruunikate pigmendilaikudega nahaseisund. Melasma on põhjustatud hormoonide ja päikesekiirguse kombinatsioonist, seetõttu võib laike tulla eelkätt näole. Ka sünnimärgid võivad raseduse ajal tumedamaks ja suuremaks minna.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles