Maijooks meelitas ilusa ilmaga kohale suurel hulgal naisi

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly, Kristiina ja Greta.
Kelly, Kristiina ja Greta. Foto: Liis Treimann

Täna käis vilgas sagimine ja silkamine Tallinna Lauluväljakul, kus toimus SEB XXV Maijooks. 

Ainult naistele ja lastele mõeldud üritusele oli kohale tulnud meeletult palju rõõmsaid inimesi. Spordihuvilistel vedas ilmaga, mis oli päikseliselt suvine. Või nagu Tibu ehk Venno Loosaar lastele ütles: «Täna sajab päikest!»

Seitsmekilomeetri pikkusele jooksu-, kepikõnni- ja käimisrajale oli eilseks registreerunud üle üheteist ja poole tuhande naise ja tütarlapse, keda täna lähetas rajale kahekordne olümpiavõitja Kristiina Šmigun-Vähi. Esmalt startisid ajavõtuga jooksjad, kellele järgnesid kümneminutiliste vahedega ajavõtuta jooksjad, käijad ja keppidega kõndijad.

Ka draakoni lastejooksust osavõtjaid oli väga palju, mistõttu hilinesid stardid üsna pikalt. Kuid kes saab pahaks panna, kui lapsed tahavad joosta? 250 meetrise lastejooksu stardis lahutas meelt Tibu, kes loosis pärast jooksusid lastele ka auhindu. Diplomi ja kommikoti sai aga iga laps osavõtu eest nagunii.

Lastejooksudest võtsid osa ka ühe neljalapselise pere väiksemad liikmed. Pereema selgitas, et kõik võtavad omal moel osa - kes jookseb ja kes kõnnib. Väike Olivia jooksis isegi hoolimata sellest, et tal oli käsi kipsis. «Tal oli üleeile sünnipäev ja kukkus,» selgitas ema ning lisas, et tüdruk jooksis vanema õe saatel jooksu ilusti lõpuni.

Kesk-Eestist olid kohale tulnud Greta, Külli ja Kristiina, kes olid väga rahul sellega, kuidas üritus korraldatud oli. Nimelt said nad enda sõnul maijooksult osta kõike mida vaja, nii et spordipoodi pole nüüd vaja minnagi. Eriti rõõmustasid nad muidugi selle üle, et tänase ürituse puhul said nad tasuta rongiga kohale.

Särasilmsed tüdrukud tulid täna enda sõnul aja peale jooksma. Kristiina rääkis, et jooksjatena on nad siiski harrastajad ja enamasti jooksevad umbes kolm või neli korda nädalas. Ühest suust kinnitasid nad, et oleks ka paduvihmaga kohale tulnud, sest sellise ilmaga on lausa lust joosta.

Ilma ajavõtuta läksid jooksma Alla ja Daniella, kes tunnistasid häbelikult, et muidu nad eriti jooksmas ei käi. Seega võtsid nad endale eesmärgiks täna rahulikult võtta.

Koos töökaaslastega tuli kepikõnnist osa võtma Karin, kes kiitis ilusat ilma. Kuigi ta kinnitas, et teeb tihti sporti, oli tema eesmärgiks täna rahulikult võtta ja päeva nautida.

Suurema kambaga olid kohale tulnud Kaarli hambapolikliiniku naised, kes paistsid silma oma maskoti ja helkurvestidega. Selleks, et kaastöötajad rajal vastu peaks, olid naised katnud laua tervislike suupistetega. Maskott Karliina selgitas, et kuigi nende maskoti nimi on tegelikult Kaarel, siis täna on ta naine ja sai omale seetõttu uue nime. Töötajatest oli ennast jooksule kirja pannud lausa 42 naist.

Ega mehigi maijooksult minema ei aetud, neile oli eraldi loodud meestehoid, kus sai isegi juuksuris käia. Juuksurijärjekorras ootas teiste seas Meelis, kes rüüpas rahulolevalt õlut ja nautis olukorda. Ta selgitas, et tuli jooksule saatma oma poega ning mõtles seejuures olukorda ära kasutada ja juuksuris käia.

Maijooksu võitis teist aastat järjest Jekaterina Patjuk. Vaata tulemusi SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles