Dieedipidajad jätavad pähklid kõrge rasvasisalduse tõttu sageli menüüst välja, kuid Ameerikas tehtud uuringust selgus, et just pähklite söömine aitab hoida saledat joont, vahendab ajakiri Naised.
Pähklite söömine aitab hoida saledat joont
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimestel, kes tarbisid regulaarselt mandleid, India pähkleid ja pistaatsiapähkleid, oli väiksem kehakaal, kehamassiindeks ja pihaümbermõõt kui neil, kes pähkleid ei söönud. Neil oli ka väiksem südamehaigustesse ja teise tüübi diabeeti haigestumise risk.
Eksperdid soovitavad päevas tarbida kolm supilusikatäit pähkleid. Mandlite, parapähklite, India pähklite, sarapuupähklite, makadaamiapähklite, pekanipähklite, piiniaseemnete, pistaatsiapähklite ja Kreeka pähklite tarbimist seostatakse hea kolesterooli kõrge sisaldusega ja krooniliste haiguste, sh südamehaiguste madalama riskiga.