Purjus lammas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merrit Kiho

Selle lamba küpsetamine koos veini, aedviljade ja ürtidega võtab aega viis tundi, kuid tulemuseks on uskumatult hõrk praad. NB! Liha peab ahjus kindlasti fooliumiga kaetud olema.
 

Vähemalt kuuele sööjale

•    1 lambakints
•    oliiviõli, soola, pipart
•    6 paksemat peekoniviilu
•    3 punast sibulat
•    6 küüslauguküünt
•    hakitud ürte (tüümian, rosmariin) ja loorberilehti
•    1 juurseller
•    6 porgandit
•    3 pastinaaki
•    4 kartulit
•    1 pudel valget veini
•    vett

Võta üks paras lambakints (kui viitsid, siis uurista kont välja ja saada mulle, kuid see pole nii oluline). Pruunista see igast küljest oliiviõlis. Soola ja piparda. Lisa pannile täringuteks lõigatud peekoniviilud, koorimata ja neljaks lõigatud punased sibulad, koorimata küüslauguküüned ja pruunista veel veidi.

Tõsta kõik suurele ahjupannile.

Lisa juurde korralik pihutäis hakitud ürte, samuti kooritud-puhastatud ja tükeldatud juurseller, porgandid, pastinaagid, kartulid. Vala peale pudel valget veini ja piisavalt vett. Soola-piparda juurikad. Kata korralikult fooliumiga ja unusta viieks tunniks 170-kraadisesse ahju.

Kõikse lahedam on valmis toitu serveerida otse pannilt. Et sul ei ole nii pikka keelt nagu minul, sobib juurde üks hea ja pehme sai, millega on mõnus sousti kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles