Enamik naisi end loomulikult ilusaks ei pea

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kosmeetikafirma Dove’i tellitud uuring näitas, et vaid 13 protsenti naistest peab end loomulikult ilusaks.

Uurijate eesmärgiks oli kindlaks teha, et mis tingib naiste enesekindluse oma välimuse suhtes, vahendab geniusbeauty.com. On kindlaks tehtud, et suures osas põhinevad need tunded sellel, kuidas ümbritsev ilusse suhtub. Arvamus endast kujuneb avaliku arvamuse ja komplimentide põhjal.

Kõige suurema enesekindluse tagab armastus. Uuringust järeldus, et 72 protsenti naistest tunneb end ilusama ja atraktiivsemana, kui keegi (sõber, abikaasa, poisssõber) armastab neid. Vaid 31 protsenti naistest julges tunnistada, et peab end ilusaks, sest näeb oma välimuse nimel palju vaeva.

50 protsenti naistest väitis, et tunneb end külgetõmbavana kui talle tehakse komplimente. Samas tunnistas üks neljandik naistest, et ei mäleta, millal talle viimati komplimente tehti.

Uuringust järeldus, et naiste enesehinnang on väga madal ja see oleneb paljuski teiste nägemusest, et mis on ilus. Muuhulgas näitas uuring, et 78 protsenti naistest tahaks reklaamides näha tavalisi naisi, mitte kuulsusi või täiusliku nahaga modelle.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles