Pärast tööd veel trenni – kuidas see võimalik on?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõte on hea - paned hommikul trennikoti valmis, tuju on hea ja plaan paigas. Pärast tööd on aga hommikune energia sageli kadunud ning soov trenni minna nullilähedane.

Algab sisemine võitlus. Palju mõnusam oleks koju minna, et diivanil peesitada ja öö hakul sealt voodisse edasi minna. Kui sul ei ole võimalik hommikuti trenni teha, aga õhtul on raske end motiveerida, siis võid abi saada järgnevatest nõuannetest, et mitte laiskusele järele anda, kirjutab fitbottomedgirls.com.

Vaata oma päevaplaan üle

Kui muretsed selle pärast, et kodus ootavad sind mitmed muud tegevused ja jääd trenni minnes ajahätta, siis palu abi. Ehk on kallim nõus sooja söögi ise valmis tegema või aitama lapsi koolitöödega? Kui oled üksi, siis haara õhtustel probleemidel sarvist juba hommikul või hilisõhtul, et aega säästa.

Mine trenni kohe pärast tööd

Ära käi kodus riideid vahetamas või asju toomas. Nõnda suurendad vaid šansse, et midagi tuleb ette ja leiad endale põhjuse, miks mitte trenni minna.

Pane trenniriided selga juba töölt lahkudes

Pane end nii palju valmis, kui sul on vähegi võimalik. Kui oled midagi juba teinud ja valmis trenni minema, siis muudad väiksema tõenäosusega oma meelt.

Kenad trenniriided

Inetud treeningriided võivad märkamatult palju mõjutada su soovi trennis käia. Kui sul on võimalik, siis hangi endale sellised dressid, mis sulle tõeliselt meeldivad. Tunned end ilusates rõivastes enesekindlamalt ja soov treenida tõuseb.

Kuula tee peal muusikat

Kui lähed trenni, siis kuula rütmikat muusikat. Muusika muudab mõtteviisi, elavdab ja paneb liigutama.

Tee trenniminemisest omaette treening

Autosõidu asemel sõida trenni rattaga, jookse või mine jala. Säästad kütet ja kulutad kaloreid.

Tuleta endale meelde, kuidas end pärast tunned

Treening on väga hea pingemaandaja. Kui tahad trenni vahele jätta, sest tööpäev oli väga stressirohke, siis ei ole sellele paremat leevendust kui füüsiline koormus. Mõtle, kui halvasti tunned end pärast, kui oled trenni vahele jätnud. Kui hästi aga tunned end pärast füüsilist pingutust? Võid pärast trenni ka oma tunded kirja panna, et teinekord seda enda motiveerimiseks lugeda ja head tuju meelde tuletada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles