Uuring: juhtivtöötajate töö- ja eraelu tasakaal paraneb

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna avaldatud Reguse uuringu järgi tunnistab aina rohkem Baltimaade ettevõtete juhtivtöötajaid ja omanikke, et nende töö- ja eraelu tasakaal on paranenud.
 

Kuigi tööd tehakse rohkem kui kunagi varem, tuntakse oma tööst suuremat naudingut ja peaaegu pool küsitletutest tunneb, et neil on piisavalt aega pere jaoks või oma isikliku eluga tegelemiseks.

Reguse töö- ja eralu tasakaalu indeks võtab arvesse tööga rahulolu näitajad ja vastajate hinnangud töö- ja eralu tasakaalu kohta ning samuti andmed tegelike töötundide ja tööle sõitmiseks kulutatava aja kohta. Info pärineb uuringust, mis hõlmab enam kui 16 000 spetsialisti enam kui 80 riigist.

Indeks näitab, et 2010. ja 2012. aasta võrdluses on töö- ja eraelu tasakaal Baltimaades 12 protsenti tõusnud.

Lisaks sellele, et 71 protsenti inimestest on varasemast enam rahul perele või endale pühendatud ajaga, väidab enamik ehk 76 protsenti töötajatest, et nad saavutavad võrreldes 2010. aastaga tööl enam, mis kinnitab seost toimiva töö- ja eraelu tasakaalu ning töö tootlikkuse vahel.

Üle veerandi ehk 27 protsenti vastajatest ütleb, et ettevõtted on püüdnud vähendada aega, mis töötajatel töö ja kodu vahel liikumisele kulub, tunnistades, et taolised pikad sõidud võivad olla pingeallikaks.

«Sedamööda, kuidas majandustingimused paranevad ja tööturg dünaamilisemaks muutub, ei saa talente kinni hoida ega saa värbamisega tegelevad ettevõtted eitada, et toimiva töö- ja eraelu tasakaalu võimaldamine võib nende mainele kasuks tulla,» kommenteeris tulemusi Reguse piirkonna asepresident Olivier de Lavallette.

«Lisaks sellele on ettevõtted majandussurutise ajal muutunud aina rohkem tulemustele orienteerituks ning kõikjal võib märgata, et nad eelistavad vähem traditsioonilisi tööviise ning valivad selle asemel hoopis tootlikkuse kasvu, mille nad saavutavad, võimaldades töötajatele rohkem paindlikkust.»

Lavallette selgitas, et üks sellistest kasvava populaarsusega meedetest on paindlikum töökorraldus, mis aitab vähendada tööle sõitmiseks kulutatavat aega.

«Ükskõik, kas töötajatel võimaldatakse sõita tööle tipptunnivälisel ajal, töötada kodule lähemal või veeta rohkem aega perega, tuleb kahtlemata tunnistada, et töötajatel endale sobival viisil töötamise võimaldamine on läbi aegade olulisim tegur tootlikkuse ja heaolu soodustamisel.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles