Teksapükse ei tohiks liiga tihti pesta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid oma riideid hästi hoida, siis peaksid teadma, et mõnda eset ei olegi vaja väga sageli pesta. Veelgi enam – mida harvem teksasid pesed, seda kauem püsivad need ilusatena.

Hea teksariie peidab kavalasti mustust, nii et saad sellest valmistatud riideid enne pesukorvi viskamist kanda mitmeid kordi, õpetab shine.yahoo.com. Liigne pesu teeb riide tuhmiks ning ajab hargnema, mistõttu näevad teksad kantumad välja, kui nad tegelikult on.

Kui pesed pükse, siis tõmba need pahupidi, kasuta pesemiseks külma vett ning pane sirgelt kuivama. Esialgu on püksid peale pesu kõvad, kuid see tasub end ära.

Eraldi lugu on teksaretuusidega, mis sisaldavad elastaani. Neid tasub just sageli pesta, et vältidp põlvekohtade väljavenimist. Pärast pesu laota retuusid ühtlasele tasapinnale kuivama.

Veel pesunippe

  • Pese kostüümiosi alati koos – ka siis, kui üks osa ei ole must. Pesu kulutab alati riideid ja siis ei hakka silma, kui näiteks püksid on luitunumad kui jakk.
  • Jakke kantakse tavaliselt teiste riiete peal ja need ei määrdu nii tihti. Küll võib rõivale külge jääda keha- suitsu- või toidulõhn. Enne kui paned jaki tagasi kappi, lase sel õues või akna all tuulduda.
  • Rinnahoidjat ei pea iga päeva lõpus pesema. Küll aga ei tasu ühte ja sama rinnahoidjat üle ühe päeva järjest kanda. Elastsuse säilitamiseks tasub rinnahoidjale veidi puhkust anda.
  • Jälgi enne riiete triikimist, et oled plekid pesuga välja saanud. Triikimine kinnitab plekke.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles