Time: noor ema imetab ligi 4-aastast poega

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirja Time 21. mai numbri kaanefotol poseerib 26-aastane Los Angeleses elav kahe lapse ema Jamie Lynne Grumet, kes annab rinda oma peagi nelja-aastaseks saavale pojale Aramile.
 

Kaanefoto illustreerib artiklit, mis räägib attachment parenting-kasvatussuunast, mis tähendab turvalise kiindumussuhte loomist lapsega.

Lisaks Aramile on Jamie’l ka adopteeritud poeg, kes on viieaastane. Naine rääkis Time Healthlandile antud intervjuus, et alustas adopteerimisprotessi samal ajal, kui jäi rasedaks.

«Me saime oma adoptiivpoja koju tuua novembris 2010. Ma tean palju suurepäraseid naisi, kes on piimaeritust pidanud esile kutsunuma, kuid mul oli piima (oma bioloogilise poja imetamisest - toim).»

Jamie sõnul aitas adopteeritud poja rinnaga toitmine temaga paremini lähedust luua. Nüüdki, kui poiss on juba viieaastane, annab ta talle veel umbes korra kuus rinda.

Naine tunnistas samuti, et tema ema imetas teda kuni 6. eluaastani. «Ta polnud hipi. Kõik arvavad, et ta pidi olema hipi, kuna me elasime Põhja-Californias. Mu isa õppis küll Berkeleys, kuid ta oli toitumisteadlane. Mu vanemate jaoks oli toitumise teema oluline, see ongi põhjus.»

Sellest, kuidas ema teda rinnaga toitis, on Jamie’l väga soojad mälestused. «See on nagu oma ema embamine, nagu kallistus. Sa tunned end lohutatu, hoitu ja tõeliselt armastatuna. Ma tundsin end lapsena väga kindlalt ja ma tean, et see on sellega seotud. Ma ei tundnud kunagi, et ta võiks mind maha jätta. Mul oli see kindlustunne,» rääkis noor naine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles