Vägivalda kogenud naised on riskantsema seksuaalkäitumisega

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uus uuring näitas, et naised, kes on minevikus kogenud või näinud pealt vägivalda, astuvad suurema tõenäosusega kaitsmata vahekorda ning neil on rohkem seksuaalpartnereid.

Uuringu autor Jennifer Walsh Miriami keskhaiglast avaldas kahetsust, et nii paljud naised on vägivalla erinevate vormidega kokku puutunud, sest kuna eelnevalt kogetu mõjutab riskikäitumist, siis on neil naistel suurem oht nakatuda HIVi ja suguhaigustesse ning jääda planeerimatult rasedaks.

Uuringust selgus, et mida rohkem naised vägivallaga kokku puutuvad, seda riskantsem on nende seksuaalkäitumine, vahendab Huff Post. Neil on rohkem seksuaalpartnereid ning suure tõenäosusega tarvitavad nad enne vahekorda astumist ka alkoholi või narkootikume.

Teadlased leidsid veel, et kogetud vägivald on enamasti omavahel seotud. Naised, kes olid kogenud üht vägivalla tüüpi, olid enamasti kogenud ka teisi vägivaldseid olukordi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles