Retro lööb laineid

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kleitide crème de la crème: 
Sireen Vintage eesotsas moekunstniku Liisi Eesmaa (paremal ) ja näitlejanna Elina Pähklimäega näitavad oma kleidigalerii kallima hinnaga koorekihti – suvekollast plisseeritud kleiti 60ndaist 
(280 eurot) ja siidišifoonist pulmakleiti 80ndate moetähelt Lillie 
Rubinilt, mis tehtud filmistuudiole Universal Studios (500 eurot).
Kleitide crème de la crème: Sireen Vintage eesotsas moekunstniku Liisi Eesmaa (paremal ) ja näitlejanna Elina Pähklimäega näitavad oma kleidigalerii kallima hinnaga koorekihti – suvekollast plisseeritud kleiti 60ndaist (280 eurot) ja siidišifoonist pulmakleiti 80ndate moetähelt Lillie Rubinilt, mis tehtud filmistuudiole Universal Studios (500 eurot). Foto: Mihkel Maripuu

Rahvamass küttis läinud laupäeval Baltika kvartali nii kuumaks ja kummi nagu ei kunagi varem: retro- ja vintage-kultuuri päev «Vintage Tallinn» tõi kokku ligi tuhat fänni. Arter palus pildile valiku kauplejaid ja nende müügipärleid.



Et vintage on vägagi popp, näitas juba «Vintage Tallinna» turu avamistund, kui esimesed moejanused tihedas rahvahulgas tungeldes parimaid rõivapalu haarasid ja järjekord proovikabiinide uste taga aina pikemaks venis. «See on saanud isuäratavaks maiuspalaks nii moehuvilisele kui ka kodukujundajale,» nendib Margit Kõrvits, kes juba kuuendat korda üritust veab.

Seekord kogunes retrolikke ja noobleid riideid, aksessuaare, disainmööblit ning muud ajastute tormidest ja kapinurkadest välja otsitud vidinaid pakkuma nii värskeid-värvikaid üksikmüüjaid kui ka juba tuntud vintage-ärisid.

Lettidelt ei puudunud Chaneli tänavakingad ja 80ndate kuuma moenime Lillie Rubini kleidid, mille hinnaklass ulatub sadade eurode kanti. Samas võis mõne euroga soetada uhkeid siidsalle. Ja loomulikult sai turu õhustikus hindadega kõvasti kaubelda...

«Kleidid, pluusid ja seelikud kujunesidki päeva kõige menukamaks kaubaks,» ütleb Kõrvits. Ja kõigile retro suhtes umbusklikele võib kuulutada vintage-äri Tamara 1965 lööklauset «Ise oled vana!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles