Kael ja dekolteepiirkond reedavad naise vanuse

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Päike sunnib soojad kampsunid peagi avara kaelusega toppide-kleitide vastu vahetama, kuid just dekolteepiirkond reedab halastamatult naise sünniaasta.
 

Rapla ilusalongi Floris kosmeetik Katrin Kazonen rääkis Õhtulehele, et kaelapiirkonnas on nahk 0,2 millimeetrit õhem kui näol, lisaks on seal vähem rasunääärmeid ning seetõttu on selle piirkonna nahk õrnem, hoiab vähem niiskust ja on vastuvõtlikum keskkonnamõjudele.

Kõige selle pärast kipubki just kaela- ja dekolteepiirkonna nahk esimesena lõtvuma, kuid kui hakata selle eest hoolitsema, on ka tulemused kiiresti näha.

Dekolteepiirkonda tuleks sarnaselt näonahaga igapäevaselt puhastada ning kreemiga niisutada (enne kreemi pealekandmist võiks naha ergutamiseks kaela ja rinnapealset õrnade näpistavate liigutustega masseerida), kord nädalas aga õrna, ilma terakesteta koorijaga koorida.

Dekolteepiirkonna kortsusid aitab ennetada ka õige kehahoiak, pikali lugemise ja kõrge padjaga magamise vältimine, järsu kaalukaotuse vältimine, päikesekaitsekreemi kasutamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles