Viviane Reding: naised on väga head juhid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viviane Reding
Viviane Reding Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni asepresident ja ELi õigusküsimuste volinik Viviane Reding (61) ütles ajakirjale Eesti Naine antud intervjuus, et naised on väga head juhid ning et ta ise on poliitikuna alati tundnud, et naine olla on eelis.
 

«Kui ma oma karjääri alustasin (ajakirjanikuna - toim.), oli naisi ajakirjanduses ja poliitikas väga vähe. Kuna tegin kõvasti tööd ja suutsin ennast meeste maailmas tõestada, toetasid ja tunnustasid mu meessoost ülemused mind alati ning aitasid mul edasi jõuda. Ka info- ja sidetehnoloogia valdkonna volinikuna töötades tajusin, et naiseks olemine annab mulle põhiliselt meestele kuuluvas keskkonnas konkurentsieelise. Väga vähesed uksusid, et üks naine suudab saavutada olulisi muudatusi selles majandusharus või läbi suruda rändlustasude alandamise ettepanekut, millele alguses olid vastu peaaegu kõik. Luksemburgi «karmis» terasetööstuspiirkonnas üles kasvanuna aga tean, et kui tahad elus läbi lüüa, tuleb osata enda eest seista.»

Reding tõdes, et kolme lapse emana ei ole tal olnud lihtne töö- ja pereelu ühitada - selleks läheb vaja head planeerimisoskust ja organiseerimisvõimet ning distsipliini. «Parlamendiliikmena võtsin tihti oma vastsündinud poja tööle kaasa: ühes käes hoidsin beebit ja teises seaduseelnõu! Naised suudavad teha mitut asja korraga. Sellepärast olen veendunud, et naised on väga head juhid, ka ärimaailmas,» kinnitas ta.

Loe täispikka intervjuud ajakirja Eesti Naine mainumbrist! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles