Viis põhilist viga, mida naised suhte alguses teevad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhte algfaasis kipuvad naised tegema vigu, mis võivad partnerit ärritada või ei pruugi talle meeldida. Millest peaksid suhte alguses hoiduma?

1. Püsisuhtest on liiga vara rääkida 

See ei ole küll alati nii, et mees püsisuhet kardab, kuid enamik neist eelistab selle küsimusega alles hiljem tegeleda - mitte suhte algusfaasis. Esimestel nädalatel ja kuudel tuleks üksteist paremini tundma õppida. Ei ole vaja anda partnerile pidevalt vihjeid selle kohta, milline võiks välja näha teie ühine tulevik püsisuhtes. Õige aja selle teema arutamiseks tunnetate mõlemad suhte käigus. Ka lastesaamisjutud võiksid lükata hilisemale ajale.

2. Jäta oma emotsionaalsed kogemused eksmehega kõrvale

Kindlasti on meil kõigil olnud suhetes negatiivseid kogemusi. Armuvalu on alati väga valus ja sellest ülesaamine võtab aega. Iga kord loodame me eelmisest suhtest õppida ja mitte korrata samu vigu. Me kardame uuesti haiget saada. Jäta vana suhe selja taha ja keskendu uuele. Iga uue tutvuse puhul on sul võimalus alustada uuelt lehelt ning ehitada üles uus tulevik. Teistest halvasti rääkides näitad ennast halvas valguses.

3. Kohting ei ole teise poole ülekuulamine

On täiesti normaalne, et esitad kohtingul oma kaaslasele küsimusi, kuid ära liialda nendega. Eesmärk on siiski üksteist tundma õppida. Sul on tahtmine teada temast kõike: tema hobide, elukutse, eelnevate suhete ja perekonna kohta. Aga pea meeles, et see on siiski kohting, mitte ülekuulamine. Liiga palju küsimusi võib sageli tunduda väga pealetükkivana ja toimida vastupidiselt.

4. Liiga palju rääkimist

Öeldakse: «Üks mees - üks sõna, üks naine – üks sõnaraamat». Naised on tavaliselt jutukamad kui mehed, kuid see ei tähenda veel seda, et tal on õigus oma partner jutuga lämmatada. Sa ei pea kõiki ja kõike kommenteerima. Pea vestluse ajal pause ja lase oma kaaslasel rääkida. Uuri näiteks tema käest, mida tema arvab ja millest ta mõtleb. Ka vaikne hetk võib olla romantiline. Proovi järele!

5. Ära tõsta ennast liiga palju esile

See, kes ennast suhte alguses liiga esile seab, on partneri jaoks ebahuvitav. Ära eksponeeri ennast. Sa tahad jätta endast huvitava mulje, kuid liiga palju infot on esialgu liiast. Vähem juttu, üks salapärane naeratus, ja sa jätad endast palju huvitavama mulje.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles