Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Köök

:

Lihtne nipp, kuidas vähem süüa

Hollandi teadlaste sõnul määravad toidu lõhn ja tekstuur selle, kui palju inimene seda süüa soovib.

Kui pead toitu selle tekstuuri tõttu närima kaua, siis hammustad ja sööd seda vähem, vahendab geniusbeauty.com. Lisaks saab isu kiiremini täidetud, kui toidul on eriline maitse.

Hollandi teadlased leidsid, et lõhnu saab kasutada portsjonisuuruste kontrolli all hoidmiseks. Nad viisid läbi eksperimendi, milles katsealused sõid sama magustoitu, millel oli erinev maitse. Need, kelle kook oli hea ja tugeva lõhnaga, sõid vähem.

Teadlased usuvad, et toidu tugev maitse ja lõhn võivad vähendada selle söödavat kogust 5 kuni 10 protsenti. See tuleneb sellest, et inimesed söövad rohkem, kui nad ei tunne toidu lõhna ning neile tundub, et neil ei ole toidust veel küllalt.
 


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
Viimased uudised
XXVI laulu- ja XIX tantsupidu
Horoskoop
Top lood
Top kommentaarid
48h populaarsemad teemad
POSTIMEES.ee
Elu24
E24
Sport
TallinnCity
Naine
Tarbija24
Välisuudised
Arvamus
Kultuur
VIIMASED GALERIID
Arhiiv
Sünnipäev täna - 19. aprill

Palju õnne!

Neeme Raud

45

Neeme Raud

ajakirjanik

Priit Aimla, 73

humorist

Riho Rannikmaa, 65

judo- ja sumotreener

Ekke Väli, 62

skulptor

Mari Kurismaa, 58

maalikunstnik ja sisearhitekt

Barbi-Jenny Pilvre-Storgard, 51

poliitik

Garmen Tabor, 46

näitleja

Piret Rauk, 44

näitleja

Iris Oja, 37

laulja

Märt Agu, 34

koreograaf