Põhjuseid, miks ujumine on hea

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peale selle, et ujumine on mõnus ja lõõgastav treening, toob see tervisele kasu ka muul moel.

Ülekaalulisus

Ujumine aitab väga hästi kaalu langetada, kirjutab iDiva. Eriti mõjub see rasvapolstrile kõhu ja reite ümber ning vormib figuuri. Kui oled juba vormis, saad ujudes seda säilitada.

Seljaprobleemid

Ujumist soovitatakse inimestele, kel on kroonilised selja- ja pihavalud. Seljavalude vastu võib eriti hästi aidata liblikujumine. Veeteraapia on üha populaarsem ravivorm. Samuti võib sellest kasu olla, kui paraned seljaoperatsioonist.

Painduvus

Ujumine teeb lihased paindlikumaks, eriti mõjub see reitele, sääremarjadele, kätele ja õlgadele. Kui kasutad ujudes palju lihasjõudu, siis muutuvad lihased tugevamaks ning kuna ujumise ajal ka venitad end, siis on see sama hea, kui jõusaalis treenimine.

Lõõgastus

Ujumine on suurepärane vahend stressiga võitlemiseks. Vees ligunemine võib pühkida peast muremõtted ja teha pea selgemaks. Eriti hea, kui sul on võimalus käia basseinis, kus su ümber ei ole palju inimesi ja taustal kõlab mahe muusika.

Teised tervisehäired

Inimesed, kel on kõrge vererõhk, võiksid ujuda vähemalt üle päeva. See tagab korraliku vereringe ja vererõhk on kontrolli all. Samuti aitab ujumine unetuse vastu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles