Aasta Figuurisõber: 25 kilo seljas kanda on raske

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AASTA FIGUURISÕBER 2012 Ruuta Arumets
AASTA FIGUURISÕBER 2012 Ruuta Arumets Foto: Toomas Huik/Postimees

Tänaseks 25,4 kilogrammi kaotanud Ruuta Arumets on saavutanud rohkemgi kui tema esialgne eesmärk oli. Figuurisõprade aasta suurejoonelisemal üritusel valiti ta aasta parimaks kaalulangetajaks.

Eelmise aasta juunis Figuurisõprade grupiga liitunud Ruuta Arumetsa stardikaal oli 81,6 kilogrammi, täna kaalub ta 56,2 kilogrammi.

Täna Naine24'le antud intervjuus tunnistas Ruuta, et siht oli tal kogu aeg silme ees. «Soovisin jõuludeks need kilod kaotada ja nii on ka õnneks läinud,» lisas ta.

Ruuta sõnul ei tundnud ta ennast otseselt paksuna ega halvasti, kuid emaks saamise järel ei kadunud rasedusega tekkinud ülekilod ning sealt sai alguse mõte kaalu langetada.

Naist inspireeris tuttav, kes oli Figuurisõprade abil kaotanud 18 kilo. «Ma ei tundnud teda õieti äragi,» kirjutas ta ka Figuurisõbrad.ee veebilehel. «Ma pole kunagi uskunud ega ka süvenenud dieetidesse või kaalujälgimisse. Kuuldes Figuurisõpradest ja nähes tulemusi, teadsin, et ka mina saan,» rääkis ta.

«Tegelikult läks suhteliselt kergelt,» tunnistas Ruuta. «See punktisüsteem ja vee joomine olid natuke keerulised, aga harjus ära,» lisas ta.

Ruuta tõdes, et teda ei hirmutanud tegelikult algusest peale need punktid ja kaalumised ja nüüdseks on see saanud igapäevaseks ja omaks.

«Ma ei ole pidanud millestki loobuma, tundma tühja kõhtu või vaatama vesise suuga teiste söömist,» ütles ta. Ta on õppinud tegema endale parimaid valikuid.

Ka kodus ei tee Ruuta mitut eri sööki, vaid just kodutoidu kõrvale leiab endale vajaliku ja kasuliku. «Olen suutnud leida need vajalikud kogused ja toidud ning seda kõike perega ühest söögilauast,» täpsustas ta. Väga suureks magusasõbraks ta ennast ei pea.

«Põhiline oli õige toitumine, kolm põhitoidukorda ja kaks väikest vahepala,» rõhutas ta.

Kuna Ruutal on kodus väike laps, siis trenni ta ei jõudnud. «Liikusin lapse kõrvalt nii palju kui võimalik,» lisas naine.

Väga oluliseks pidas Ruuta kaalu langetamise perioodil lähedaste toetust. Kui kodused ei oleks toetanud, poleks sellest midagi välja tulnud, leidis ta.

«Mind on toetanud mu abikaasa, ema ja mu lähikond, loomulikult on väga suureks toeks olnud ka Figuurisõprade grupp,» märkis ta. Kõige olulisemaks peab ta kohapeal käimist, sest teistega suhtlemisest on ka palju abi.

«25 kilo seljas kanda on raske,» tunnistas Ruuta Arumets. Nüüd on palju lihtsam liikuda ratsutada ja rattaga sõita - hea enesetunne ongi põhiline, ütles ta.

Kuigi tänavapildis Ruuta suuremat tähelepanu pärast kaalu langetamist tundnud pole, siis tuttavad, kes teda teavad, on küll imestanud, mis ta endaga teinud on.

Ruuta mentor Ilvi Pirson hindab väga kõrgelt Ruuta ääretut positiivsust, rõõmsameelsust ja energiat.

«Kui ta Figuurisõprade grupiga liitus ja uksest sisse astus, oli ta reibas ja rõõmus,» meenutas mentor. «Täpselt sama rõõmsalt hakkasid ka kilod kaduma,» lisas ta.

Tal ei olnud kogu kaalelangetamise ajal ühtegi plussnädalat, märkis Pirson. «Ruuta on saavutanud oma ideaalkaalu ja soovkaalust veel mõned kilod alla võtnud. Ta on olnud väga tubli,» kiitis Pirson.

TEAVE:
Aasta Figuurisõber 2012 ja Delfi Naisteka lemmik – Ruuta Arumets (-25,4 kg)
Aasta Figuurisõber Rahva lemmik 2012 Reelika Toom (- 23 kg)
Aasta Mees Figuurisõber 2012 – Jaan Väärt (-16 kg)
Figuurisõber.ee Rahva lemmik 2012 – Reelika Toom (-23 kg)

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles