Helen Lokuta: tänulikkus teeb õnnelikuks!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkuhoidev muusikapere: Helen Lokuta turvaline tagala asub Nõmme mändide all — ettevõtjast abikaasa Madis on õppinud trompetit ja üheksa-aastane poeg Stefan valinud oma instrumendiks trummi.
Kokkuhoidev muusikapere: Helen Lokuta turvaline tagala asub Nõmme mändide all — ettevõtjast abikaasa Madis on õppinud trompetit ja üheksa-aastane poeg Stefan valinud oma instrumendiks trummi. Foto: Peeter Langovits

Estonia teatri solist Helen Lokuta (37) ütles ajakirjale Anne & Stiil antud intervjuus, et tänulikkus kõige olemasoleva eest teeb õnnelikuks ja annab vitamiini ka Eesti kliimas tekkiva sünguse ja väsimuse vastu.
 

«Ma olen tänulik jumalale iga asja eest. Kui olen terve ja kui mul on leib laual, olen ma tänulik,» ütles Helen, lisades, et tihti ei osata väärtusi tõeliselt hinnata enne, kui neid enam pole.

«Kui ma hommikuti ärkan ja kallistan abikaasat, olen tänulik. Me oleme olnud koos 14 aastat, aga ma olen alati tänulik selle eest, et meie abielus on mesi.»

Et tänulikkus teeb õnnelikuks, peab Heleni sõnul paika ka mujal kui inimsuhetes. Eesti kliimas ründavad süngus ja väsimus iga päev, kuid ka selle vastu annab naise sõnul vitamiini tänulikkus, millega end hommikuti üles ärgitad: täna ootab ees uus päev, tulevad uued võimalused.

«Kui sa oled tänulik selle üle, mis sul on, siis sa ei virise selle üle, mida sul pole. Virisemine on nii inimlik, aga enesehaletsus mürgitab!»

Loe täispikka intervjuud Helen Lokutaga ajakirja Anne & Stiil mainumbrist! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles